ראש פינה 14 פתח-תקוה

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

12/08/2009 | 14:21 | מאת: חנה חזמה

שלום רב אני סובלת מבצקת ביד (לימפדמה) עקב הוצאת בלוטות לימפה מבית השחי. הנפיחות החלה לי כחצי שנה לאחר שסיימתי הקרנות ובימים אלה אני מתחילה לקבל טיפול פיזיותרפיה - לימפו מסאג' וחובשת את היד בהתאם להנחיות שקיבלתי מהפיזיותרפיסטית. נכון להיום חודשיים מאז שאני מטפלת, אינני רואה תוצאות חיוביות, כלומר הנפיחות לא יורדת אך גם לא מתגברת האם יש טיפולים נוספים שיכולים להועיל לי (דיקור סיני, רפלקסולוגיה וכו'. תודה

חנה שלום, האם את חובשת את ידך במשך 23 שעות ביממה (נשאר שעה למקלחת ולהחלפת החבישה), מבצעת עיסוי עצמי ותרגילים? אלה מרכיבי הטיפול ועם הענות טובה, ברוב המקרים, מקבלים תוצאות טובות מאוד-וזה הטיפול המומלץ. לא מומלץ לבצעה דיקור סיני ב איזור היד הבצקתית וא ב איזור הגוף הסמוך ליד. לטיפולים של הרפואה האינטגרטיבית (אלטרנטיבית/משלימה)אין עדות מדעית על השפעה על הורדת בצקת לימפטית. תרגול בימים יכול להיות תוספת לטיפול הפיזיותרפי (חבישות לחץ, עיסוי, תרגילים) אך לא במקום. בברכה, ג'יל

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)