נפיחות ברגליים

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

02/07/2009 | 10:55 | מאת: בת חן

שלום אני סובלת בנפיחות ברגליים השיתי בדיקות וגילו לי שי לי ליפדמה שיתי בדיקות ואמרו שי שיפור משמעותי בזמן ההליכה והפנו אותי למטפלים בליפדמה רציתי לדעת בכמה אחוזים הנפיחות תרד

בת חן שלום, לא ניתן לנבא כמה תשתפרי, במיוחד כשאין למה להשוות (מדובר בשתי רגליים - אין רגל בריאה להשוות אליה...) הדבר תלוי בעיקר בכמה נפיחות קיימת בהתחלה, ובשלב של הלימפאדמה. נפיחות קלה יכולה לרדת לגמרי, אך גם במקרים קשים מאד מצפים ל 50% ירידה בנפיחות. מה שחשוב זה לדבוק בטיפול, לעשות את מה שנדרש לתקופה האינטנסיבית , ואז ניתן לצפות למקסימום תוצאות, בהצלחה, דורית

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)