בצעתי את הבדיקה...מיפוי בלוטות לימפה ודרכי לימפה

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

22/05/2009 | 18:26 | מאת: אלה

היי דורית, אכן בצעתי כהמלצתך את הבדיקה: מיפוי לימפוסינטיגרפיה..בב"ח איכילוב! בתוצאה נכתב כך: הודגם ניקוז לימפתי מאזור ההזרקה לכפות רגליים לבלוטות לימפה במפשעות. הניקוז נמצא סימטרי ותקין בשתי הרגליים. ולסיכום: אין במיפוי עדות להפרעה בניקוז לימפתי בשתי הרגליים. אם כך, האם לא בלימפדמה מדובר במקרה של הנפיחות בכף רגלי? מהי יעילות הבדיקה ודיוקה מנסיונך? (שם נאמר לי כי אין מקום לטעויות..) כמובן, שוב תודה רבה על כל האינפורמציה..ושבת שלום:-) אגב, הבדיקה לא מאוד כואבת..זה לא נורא בכלל!! אלה

22/05/2009 | 18:45 | מאת: אלה

בנוסף, האם מצב שאת מתארת :"לימפדמה בדרגת 0", ניתן להבחנה בבדיקה זו שעשיתי? אלה

אלה שלום רב, ראשית זה נפלא לדעת שאין בעיה בהובלה הלימפתית, ועוד יותר נפלא שהבדיקה אינה כואבת! עכשיו את צריכה לחזור לרופא ... ולהמשיך בברור... יש סיבות נוספות לנפיחות. (תופעות לוואי של תרופות, הפרעה בבלוטת התריס, מחלות ראומטיות, בעיות ורידיות, ועוד) בהצלחה, דורית

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)