איזה סוג גרב ללימפאדמה

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

23/10/2020 | 16:54 | מאת: שושי

שלום רב, אני לאחר ניתוח אורתופדי אונקולוגי בברך. יש לי לימפדמה קלה מאוד באזור השוק התחתונה. גרב הלחץ שעשיתי בהזמנה ולפי מידה, בדרגת לחץ בינונית, מאוד מציקה לי ואני לא שמה אותה. לפיכך קניתי גרב כמוצר מדף ללא מדידה, אותה אני לפחות מצליחה לשים לאורך כל היום והיא מורידה את הנפיחות. האם יש משמעות לסוג הגרב וחשוב שאחזור בכל זאת לגרב המותאמת אישית? מה ההבדל בין שני סוגים אלה? תודה מראש!!

שלום שושי השורה התחתונה היא שהגרב ה"פחות מקצועית"מורידה נפיחות, וזה העיקר. יש בגדול 2 סוגי סריגת גרביים. סריגה ישרה או סריגה עגולה. בסריגה ישרה יש לחץ הדרגתי: יותר גדול באיזור כף הרגל ופחות באזור הברך. היתרון בסריגה ישרה הוא שיש פחות לחץ על עורקים וורידים, ויותר לחץ על כלי הלימפה וזו מטרת הגרביים. סריגה עגולה (אני מניחה שזה סוג הגרב שקנית)היא כמו שסורגים גרביים רגילות ואין מפל לחצים מכף הרגל כלפי מעלה. יש גם יותר לחץ על כלי הדם. עם כל זאת, יתכן שמזמן מדידת הקפי הרגל ועד שהגיעה הגרב, הרגל התנפחה יותר ולכן הציקה לך. ישנם מטופלים שלי שהגרב לפי מידה מאד מקשה עליהם למרות מידה נכונה, ואז לעתים אני מחפשת פתרונות אחרים, כמו שאת מצאת. לדעתי כדאי שתהיי במעקב אצל הפיזיותרפיסטית שלך, כדי לעשות מדידות מדי פעם ולראות שהגרב שקנית טובה מספיק עבורך. בהצלחה, ניצה שטייניץ

05/11/2020 | 15:47 | מאת: שושי

תודה רבה על תשובתך המקצועית! האם יש לך המלצה מה ניתן לעשות כאשר באופן קבוע (בשתי זוגות הגרביים שניסיתי) נוצרים קפלים באזור החיבור של כף הרגל עם השוק? (מצרפת תמונה) זה יוצר לחץ על הגיד והעור באזור ולא נעים לאחר זמן.... ושוב תודה ענקית מראש!!

שלום שושי תנסי לקחת ספוג בעובי של בערך סנטימטר אחד,בגודל שישה שבעה סנטימטר על ששה שבעה סנטימטר, תלבשי את החלק התחתון של הגרב ותניחי את הספוג על קדמת הקרסול, היכן שנוצרים קפלים, ואז תעלי את הגרב עד למעלה. יכול להיות שציפוי פנימי רך ימנע את הלחץ. צריך לנסות. בהצלחה, ניצה

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)