התנפחות אינסופית ברגליים

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

02/08/2020 | 21:16 | מאת: סיגל

שלום דוקטור, קוראים לי סיגל ואני בת 24. בגיל 21 התפרץ אצלי התנפחות בלתי פוסקת ואינסופית ברגליים {לפני ההתפרצות הייתי בנעליים מידה 39 ועכשיו מידה 48}. הרקע הרפואי שלי הוא שהייתי באנורקסיה במשך שנתיים מגיל 19 עד 21 וחשוב לציין שכמו שלא אכלתי במשך שנתיים גם לא שתיתי וגם לא הייתי בתזוזה. מתחילת שנת 2017 התחלתי לאכול ולשתות בחזרה והיום אני במשקל תקין לחלוטין- משקל 53 קילו וגובה 1.58. ברגע שחזרתי לאכול ולשתות ביום ה-5 שאני כבר שתיתי ואכלתי כרגיל, התפרץ לי בגיל 21 התנפחות בלתי פוסקת ואינסופית ברגליים והרגליים לא חזרו לעצמם עד היום. לפי הבדיקות דם האחרונות שעשיתי בחודש מרץ ראו שיש לי תת פעילות של בלוטת התריס. הרגליים שלי לא מפסיקות להתנפח בזמן עמידה וישיבה. רק בזמן שכיבה הם מפסיקות להתנפח. אני פונה אלייך כדי לדעת אם התת פעילות יכולה להיות הגורם להתנפחות או שזה בגלל משהו אחר. לגבי הערכים אז הTsh שלי יצא 7.388 והT4 יצא 1.0. בנוסף הלחץ דם שלי תקין, תפקודי כליות וכבד תקינים, אקו לב וא.ק.ג תקינים ובדיקת דופלר ורידי רגליים תקין, רמות אלבומין תקינים, קריאטינין יצא נמוך מהנורמה { יצא 0.42}, שקיעת דם יצא גבוהה מהנורמה {יצא 20}, פריטין יצא 29.2. לפי כל מה שרשמתי לך, האם התת פעילות שיש לי יכולה לגרום להתנפחות הבלתי פוסקת הזו ברגליים? או שלפי מה שרשמתי זה ממשהו אחר? אני חייבת לדעת מה גורם לי להתנפחות כדי להתאים טיפול. בבקשה תעזרי לי, תודה.

שלום סיגל מתנצלת על איחור בתשובה. אינני רופאה, לכן אינני יודעת להגיב על בעיית בלוטת התריס, רופא יכול להעריך את מצב בדיקות הדם שלך. בגדול, אם אין בעיות כמו לב וכליות, ודופלר תקין, יתכן שיש לך לימפאדמה.אני מציעה שיפנו אותך- לאחר בירור כלייתי- לפיזיותרפיה לימפטית, לניקוז לימפטי. פני לרופא המשפחה שיעקוב אחרי הבדיקות ובמידת הצורך יוכל להפנותך לפיזיותרפיה. שוב מתנצלת על איחור בתשובה, בהצלחה,ניצה

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)