האם כדאי להמנע מבדיקת EMG גפיים בזמן בצקת בשוק?

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

10/12/2019 | 13:43 | מאת: נ

שלום, לפני שנה וחצי עברתי תאונה וקיבלתי מכה קשה בשוק ימין. לאחר התאונה נעלמה תחושה למגע באזור מסויים בעור והיו המון בצקות בשוק ובכף הרגל(מעולם לא היו לי בצקות לפני באף אזור בגוף). לקח בערך שנה עד שרוב הבצקות החיצוניות נעלמו. כעת בבדיקת אולטרסאונד נתגלה: "רקמות רכות בצקתיות בשליש דיסטאלי של השוק. רקמת שריר תקינה". שבוע הבא יש לי בדיקת EMG גפיים שבה מחדירים מחטים לשריר ברגל. האם יש סיכון בבדיקה כזו בזמן שהרקמות בצקתיות? תודה!

שלום נ. לפני שאענה על שאלתך, השאלה למה צריך את בדיקת הEMG , איזו אינפורמציה רוצים לקבל. האם עדיין יש חוסר תחושה בשוק בצורה שמפריעה? האם יש חולשת שרירים? בדרך כלל מומלץ לא לעשות EMG לאזור בצקתי בגלל שמערכת החיסון לא יכולה לפעול במיטבה בגלל הנפיחות, ויכולה להווצר דלקת חיידקית. לגבי הנפיחות שנתגלתה באולטרהסאונד, הדרך הטובה ביותר להתגבר עליה זה להבדק על ידי פיזיותרפיסט/ית לימפטי/ת ושתותאם גרב לחץ. בברכה, והחלמה מהירה, ניצה שטייניץ

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)