שבר באצבעות הרגליים כיצד מורידיפ נפיחות לאחר הורדת הגבס?

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

25/09/2019 | 18:33 | מאת: יעל

לפני כשלושה וחצי שבועות עלי לי רכב על הרגל ונשברו שני אצבעות ... לאחר שבוע וחצי בחבישה ובסד גבס הורידו לי אותו והרגל הייתה מאוד נפוחה . הנפיחות אמנם ירדה משמעותית (שבועיים לאחר הורדת הגבס) אבל עדיין יש נפיחות בכף הרגל ובאצבעות מה שמונע ממני לקפל אותן. אשמח לדרכים שיעזרו לי להוריד את הנפיחות

שלום יעל יתכן וכדאי לבקש הפניה לפיזיותרפיה, שם יבדקו ויציעו מה הכי טוב לעשות. אבל אנחנו בתקופת חגים, אז: 1.לעשות הרבה תנועות עם האצבעות לכל הכיוונים, בשכיבה וישיבה. 2.ניתן לחבוש עם תחבושת אלסטית במשך היום ועם התחבושת לעשות הליכות לפי היכולת. 3. אמבטיה לרגל עם מים פושרים ובתוך המים לתרגל. לא מים חמים,כי הם עלולים להגביר נפיחות. בגדול נראה לפי תאורך שהמצב משתפר, וימשיך כך עם טיפול נכון. שנה טובה, ניצה

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)