כאב עקב הלימפאדמה ועצם הטיפול בה.

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

26/05/2019 | 17:53 | מאת: משה

אני סטודנט בן 24 למדעי ההתהגות, אחרי השחרור מהצבא אובחנתי עם לימפאדמה ראשונית ברגל ימין, מאז מטופל עם תחבושת לחץ ולימפאפרס. סובל מכאב כמעט מתמיד בקרסול, ברך, ובחיבור של הרגל לבטן, לא כאב נוראי אבל אני סובל מלחץ כל הזמן. אם אני יושב כואב בבטן ובברך ואם אני עומד כואב בקרסול. (גורם לסבל נפשי - קשה ללכת המון ואני סובל מדיכאונות וחוסר חשק לחיים חברתיים) מקשה לי מאוד על היום יום וכדורים פשוטים כמו אדוויל אקמול אופטלגין לא מקילים על התחושה. לאחרונה קורא המון על קנאביס רפואי ושוקל לנסות בצורה עצמית כי לפי הבנתי לא נותנים אישור בקלות רבה אלא לאחר שימוש במשככי כאבים חזקים. מה המצלתכם? דואג שכדורים חזקים ישפיעו לתפקוד הלימודי, ודואג שגם קנאביס יפגע בתפקוד הלימודי, אבל לפי הבנתי אפשר לקחת קנאביס בכמויות קטנות והכל בסדר. אשמח לעצתכם בנושא הקנאביס, אין מידע באינטרנט על טיפול בקנאביס ללימפאדמה, וגם לא בכאב שנגרם מלימפאדמה.

שלום משה האם אתה במעקב אצל פיזיותרפיסט/ית לימפטי/ת? לא לעתים קרובות לימפאדמה גורמת לכאבים כפי שתיארת. במצב כמו שלך הייתי גם מוסיפה ניקוז לימפטי ידני, ובודקת טווחי תנועה של המפרקים. גם עצות לפעילות גופנית מתאימה. מציעה שתנסה זאת לפני שתפנה לתרופות שבצדק אתה חושש מתופעות לוואי. מאחלת פתרון ולו חלקי לבעיה. ניצה

26/05/2019 | 22:57 | מאת: משה

אני מטופל באופן קבוע, עשיתי את כל הבדיקות. אני שוחה 3 פעמים בשבוע.

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)