כאבים כרוניים בעורף

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

07/11/2007 | 13:20 | מאת: בן

אמיר שלום רב. אני סובל מזה מספר שנים מכאבים בעורף, נוקשות גבוהה מאוד של השרירים באזור העורף והשכמות, ומגבלה בתנועות מסויימות של הצוואר. זוויות מסויימות של תנועת הצוואר גורמות לעיתים לכאב מקומי חד. אין הקרנה של כאבים, זרמים או נימולות לאיזורים אחרים. תנועת הצוואר מלווה לעיתים ב"קנאקים". לעיתים תחושת אי הנוחות, גם במצב סטטי, גורמת לי (באופן רצוני למחצה) לעשות תנועה/כיווץ שרירים מסויים שמביא ל"הוצאת קנאק" ובעקבותיו שיחרור/הקלה זמניים באי הנוחות או הכאב. צילומי רנטגן לא מצאו שום דבר מיוחד אך MRI שעשיתי לאחרונה גילה: Findings: 1.. There is evidence of loss of cervical lordosis 2.. Upper endplate irregularity of C6 vertebral body noted with adjoining hyperintensity changes (degenerative changes). 3.. Prominent osteophytes of C5 vertebra noted with reduction of C5-C6 joint space. 4.. There is evidence of small disc bulge noted at C6-C7 level. No compromise on exiting nerve roots noted. 5.. Compromise on right sided exiting nerve roots at C5-C6 level noted. 6.. Cervical cord is normal in course, caliber, AND intensity. 7.. No pre OR para vertebral pathology. העליתי עבורך את תמונות ה-MRI לצפייה נוחה כאן: http://picasaweb.google.com/mymriimages/MRIImages?authkey=eLoOZgupTsw הסיפור התחיל לפני מספר שנים, במהלך קורס צניחה (בצבא), כשהתעוררתי בבוקר אחד עם צוואר "תפוס". התעלמתי ממנו תוך תקווה שיעבור באופן טבעי עם הזמן, אך הוא לא עבר עד היום... לאחר זמן מה פניתי לבדיקות ולקבלת פיזיותרפיה, כמו גם (לאחר שנתיים) למגוון טיפולים אלטרנטיביים (דיקור, כירופרקטיקה, אוסטיאופטיה). בכל אחד מאלו התמדתי מספר חודשים ועל אף שכולם הביאו להקלה זמנית (שנעלמה תוך בממוצע יומיים), כנראה לא נגעו בשורש הבעיה. עם זאת, אופי הכאב ומיקומו עברו מטהמורפוזות רבות במשך הזמן גם בתקופות שבהן לא קיבלתי טיפולים. אודה מקרב לב על חוות דעת ועל המלצות לכיווני בדיקה או טיפול. במידה ואתה ממליץ על ניסיון נוסף עם פיזיוטרפיה, אשמח לקבל המלצות למטפלים ספציפיים, כאלו שניתן לפנות אליהם באופן מוזל באמצעות ביטוח מושלם של קופ"ח כללית.

08/11/2007 | 10:05 | מאת:

שלום בן. ממצאי הדימות אותם את מציג מראים אכן שיש שינויים בצוואר אך אלו שינויים נורמאליים של "שחיקה" וכמעט תמיד יטופלו בצורה שמרנית זאת אומרת פיזיותרפיה התעמלות וכו'. מכיוון שכבר ניסית מספר דברים ללא הטבה,הייתי ממליץ לך לנסות למשך שלושה חודשים לפחות להתאמן בפילאטיס או יוגה אצל מדריך בקבוצה קטנה או באופן פרטי (גם אם זה ישעמם אותך) ,על מנת לשקם את השרירים התומכים את הצוואר.עליך לידע את המדריך על הבעיה לפני תחילת האימון. כאבים כרוניים מעיין אלו בדרך כללל אינם רק בעיה שנוצרה בנקודה מסויימת אלה איך מתייחסים לבעיה ויש אלמנטים פסיכולוגיים וסוציאליים. התעמלויות אלו כדרך חיים ישמרו עלייך בריא לאורך זמן ואם תהיה הטבה היא תישמר. בהצלחה דווח לי על התוצאות. אמיר.

13/11/2007 | 00:08 | מאת: בן

תודה רבה

07/06/2008 | 11:24 | מאת: נועה

יש לי כבר בערך 3 שבועות כאבים בעורף ואני לא יכולה יותר . קמתי בבוקר ואני לא מצליחה לסובב ת'ראש לצד ימין . אני מסובבת ת'ראש לצד ימין וואני לרגע חושבת שאני מתה כאילו !!! אני כל פעם מזיזה את הראש כי זה מציק לי , וכבר מעירים לי ! ואני רוצה לדעת מה ראני עושה כדי שזה לא יכאב לי יותר !! תוודה ... \ : ובהייי'ווו... !! : )