עזרה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

04/04/2007 | 18:26 | מאת: ציפי

שלום רב, אני בת 53 בריאה בדר"כ לא מעשנת.ב2004 עברתי ניתוח דיסקוטומיה בS1 ולמינקטומיה L4 L5 בהרדמה כללית בעקבות הקרנת כאב בצד האחורי של הירך ונמלול בכף הרגל.,בהצלחה(כל מסלול הפיזיותרפיה לא הועיל ושלוש זריקות אפידורליות ) .כשנתיים וחצי לאחר הניתוח הרגשתי טוב ללא כאבים. מזה חודשיים יש קושי בעליית מדרגות ומזה שבועיים הופיעו כאבים עזים ביותר( ללא הטבה מארקוקסיה,זריקות ולטרן,אתופן ,אופטלגין או אלגוליזין) בירך ימין באיזור שרירי הHAMSTRING מאחורי הברך ובנוסף נימלול ותרדמה בחלק הפלנטרי של כף הרגל הכאב שורף,חד ובעיקר בעמידה במעבר לשכיבה או ישיבה חל שיפור.לא קורות מעידות בזמן הליכה ואין קושי בהליכה על קצות אצבעות או עקבים.אין צליעה. בבדיקה אורטופדית: מבחן לסק חיובי מימין, תחושה מעט ירודה באספקט לטרלי שוק ימין וכף רגל ימין החזרים סימטריים ללא החזר פתולוגי SLR שלילי אבחנה משוערת RADICULAR PAIN. בדיקה נוירולוגית: אכילס מימין לא הופק תחושה ירודה ברגל ימין ולסק חיובי מימין. ב EMG נמצא NCS בטווח הנורמה. בבדיקת שרירים עדות לנזק נוירוגני כרוני בTA,GC מימין ייתכן נזק שורשי S1 L5. שאלותיי: מה משמעות נזק שורשי והאם הוא הפיך?, מדוע קשה לעלות מדרגות?, האם הכאב שהופיע יכול להצביע שוב על פריצת דיסק או לחץ עצבי בS1 המצריך ניתוח חוזר? והאם בכלל יכול להיות שוב פריצת דיסק לאחר דיסקטומיה בS1 לסיום מה המלצותיך ועצתך בנושא וכיצד אפשר להקל על כאביי מיידית? בתודה וחג שמח ציפי

05/04/2007 | 09:51 | מאת: ארנון

ציפי שלום. קשה לאבחן במדוייק מה יש לך אבל ייתכן שישנה דלקת היוצר הצרות ולחץ על שורש העצב. עברת דיסקוטומיה שזה חיתןך הדיסק באזור זה. להערכתי יש לפנות לפיזיותרפיה, לעבור אבחון ולהתחיל בטיפול. הקושי במדרגות יכול לנבוע ממנגנון הגנה של הגוף מכאב או כתוצאה מחולשה של גיד אכילס וחוסר התחושה. חג שמח ארנון, פיזיותרפיסט

06/04/2007 | 20:17 | מאת:

שלום ציפי משאלתך אני מבין שיש לך כבר ידע וניסיון רב בנושא. לצערי הרב אני רואה מטופלים רבים עם חזרה של כאבים כשלוש שנים לאחר ניתוח ניתן לשער שאכן מדובר שוב בלחץ דיסקלי או משהו אחר הלוחץ על שורש העצב L5 או S1 דבר זה גורם לכאב ,חוסר התחושה והירידה בכח ברגל.אני מאמין מתאורך שיש ירידה בכח וזה מה שמפריע לך לעלות מדרגות. האם הנזק הוא הפיך,ברוב המקרים כן, לא בכולם,התייעצי עם הרופאים. פעמים רבות לא מוציאים את כל הדיסק ואז יש סיכוי לחזרה של הבעיה,מה גם שהגנטיקה ואורח החיים שלך לא השתנתה ובדרך כלל המטופלים לאחר ניתוחים חושבים שזה פותר את הבעיה וזהו. לעניות דעתי ללא שיקום לאחר ניתוחים אלו שינויים באורח חיים והתעמלות, הסיכויים לחזרת הסימפטומים לאחר שלוש שנים גבוהים מאד. הדבר דומה למטופל שעקרו לו שן וחושב שבכך נפתרה הבעיה וממשיך לא לצחצח שיניים. לגבי הקלה מיידית לזמן יש השפעה טובה, חימום המקום לאורך זמן מקל על הכאב,זה מוכח מחקרית, אני ממליץ לקנות שקיות חימום בחנויות מטיילים אלו שקיות חד פעמיות החמות לאורך 8 שעות, שמים אותן על הגב התחתון (לא ישירות אלה מעל חולצה כדי לא לגרום כויה) וניתן להסתובב איתן, המשיכי להיות פעילה ככל האפשר.