קיפוזיס

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

16/03/2007 | 10:14 | מאת: איתי

שלום שמי הוא איתי ואני נער כבן 16. בקיץ שעבר התאמנתי במכון כושר במשך חודשיים וקצת הייתי הולך על הליכון כ70 דקות ואופניים כ10 דקות לאחר מכן או להיפך ההיתי עושה אימון של משקולות . הבעיה היא שאני עשיתי כל מכשיר כמאה פעם ולא במשקלים שהייתי צריך להרים (הרמתי קצת יותר בערך ממה שהייתי צריך) לאחר מכן כחוודשיים -3 חודשים החלו לי כאבים בגב שנמשכים עד היום לעיתים רחוקות הכאב מופיע בצוואר הלכתי לארבעה רופאים שרשמו לי את הדבר הבא: החולה מתלונן על: מוגבל תפקודית כאב פחת(זה לאחר שהרופא נתן לי תרגילים לבית אבל זה לא פיזיותרפיה)בבדיקה אין פרט לכאב לא ממוקם מתלונן על כאבי גב עליון ללא הקרנה לרגליים מזה זמן רב ללא חלבה מקדימה כאב מחמור בפעילות פיזית כגון ריצה 28906-עדיין מתלונן על כאבים ללא שיפור לאחר טיפול כנגד כאב ודלקת יש לציין לא עשיתי פיזיותרפיה ולא קיבלתי משככי כאבים ממצאים בבדיקה : רגישות בגב עליון תנועות מוגבלת עקב כאבים 90 מעלות SLR דו צדדית כח גס תחושה והחזרים תקינים אבחנה משוערת: BACKACHE יש לצין שהמליצו לי לחזק את שרירי הגב ולא עשיתי את זה ואת שאר הדברים הנ"ל בנוסף עשו לי צילום רנטגן ובו לא מצאו לי כלום כלומר הבדיקות חיוביות וערוצים לעשות לי מיפוי עצמות למרות שאני מטיל ספק עם ימצאו שם משהו השאלה המרכזית היא האם הגובה שלי יעצר עקב כך? יש לציין שבאותה תקופה עשיתי דיאטה אז אני פוחד שיש לזה השפעה ומה עדיף פיזותרפיה או חיזוק שרירי גב במכון?

17/03/2007 | 21:49 | מאת:

שלום איתי לשמחתנו הרבה מחקרית אין השפעה לאימון בחדר כושר על הגובה הסופי שלך. יחד עם זאת הייתי מייעץ לך ללכת לייעוץ מקצועי איך להתאמן נכון.