lordosis

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

24/10/2004 | 00:35 | מאת: אייל שפירא

שלום. הנני בן 32. כבר שבוע יש לי כאב חד בחוליות הצוואר שעושה לי אפילו זרם בצוואר בנוסף יש לי כאב בחוליות הגב העליון אשר שגורם לי ללכת מכופף וקשה לי להתיישר. הייתי אצל האורטופד אתמול אמר לי שזה מוזר וכתב שיש לי "קיפוזיס פתאומי וחד" ( בדרך כלל אני זקוף וישר ). נתן לי בדיקות דם כימיה ואלקטרופרוזיס של חלבוני הדם. כמו כן נתן לי מיפוי עצמות וצילום צוואר ועמוד שדרה עליון. עשיתי צילום בפענוח כתוב - "צ. ע"ש צווארי וע"ש גבי – יישור לורדוזיס בע"ש צווארי. נפח חוליות שמור. אין שחיקת דיסקים". אשמח לדעת מה אומר היישור לורדוזיס הזה? האם זה בעייה? מה לעשות? תודה

29/10/2004 | 00:04 | מאת:

אייל, נתחיל בתרגום המונחים, לורדוזיס זה הקשת הקעור של הצוואר וגב תחתון, וקיפוזיס זה בקשת הקמור של הגב הגבי (האמצעי-בלטינית טורקלי). במצב תקין עמוד השדרה בצורת "S" אך במקרה של בעיה בצוואר השרירים נכנסים לכיווץ ספאסטי (כלומר נתפס הצוואר), וכתוצאה מכך החוליות מתיישרות ונראות כמו עמוד במקון קשת, מדובר בתגובה רפלקסיבית לקיבוע הצוואר, בדומה לצווארון קשוח. על פי מה שכתבת לא נראה כי יש לך בעיה בחוליות או דיסקים עף על פי שלא ניתן לשלול חד משמעית בעיה דיסקוגני ללא בדיקת CT. תעדכן אותי, מארק רובין BPT

06/05/2005 | 20:48 | מאת: חן

שלום רב, ברצוני לדעת מה זה קיפוזיס צווארי? תודה

21/07/2005 | 16:01 | מאת: ניצן

שלום, בתי בת 16 בעלת כושר גופני מצוין, עוסקת במחול על כל גווניו. מזה שבוע ימים סובלת מכאבים עזים בצוואר העליון . הכאבים מוקרנים לראש ולאזור הגב התחתון. בצילום ע"ש צווארי מציינים שמבנה גרמי של החוליות שמור ויש היפוך של לורדוזיס. האם אוכל לקבל הסבר לגבי מה זה היפוך של הלורדוזיס? כיצד ניתן לטפל בבעיה? האם הבעיה נובעת מהמחול? האם לדעתך יש מקום להפסיק לרקוד? תודה