לא מצליחה להבין אותך

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

01/03/2005 | 23:53 | מאת: חיפאית

מורי, "חפיסה אחת עוד לא הרגה איש" - דברי מורי לגבי עישון צר לי, אבל אני לא מבינה אותך: כתבת רבות על הנזקים שב: תה ירוק, הסוכר במיץ חמוציות, ג'אנק פוד, מזון מועשר, פייבר 1, אספרטיים, ממתיקים מלאכותיים, שמן קנולה, חומרי ניקוי, סטטינים .... ועל עישון זו הכותרת שלך? דמיין לעצמך מה יחשבו בני נוער, כשיקראו את הכותרת הזאת? אתה הרי פסיכולוג !!! מצטערת, אבל אני חושבת שטעית בגדול. חיפאית

חפיסה אחת לא הרגה באמת איש. אבל מה שאמרתי ובגדול זה שחפיסה אחת היא רק הפתח לחפיסות רבות ונוספות. מי שמנסה אחת רק בשביל הקטע, יכול בהחלט להסתפק גם בסיגריה אחת. אם עד היום לא יצאו הסיגריות מחוץ לחוק, זה כבר פשע המאה. אם יש הרגל אנושי אחד גרוע ובהתנדבות - זהו העישון. כאחד שמעולם לא עישן, אף לא סיגריה אחת, העשן חונק אותי תמידית, המעשנים מסריחים בעיני וההוצאות על תיקון נזקי העישון שלהם נופל על כיסי. אני מקווה שעכשיו מובן וברור עד כמה אני שונא כל מה שקשור בעישון וסבור שאפילו בשביל הקטע אסור להתחיל ולו בסיגריה אחת.

02/03/2005 | 10:33 | מאת: חיפאית

מורי, אני כן הבנתי את המסר, וידעתי גם לפני כן את יחסך לנושא העישון. דווקא משום כך, הכותרת "חפיסה אחת...." לא היתה לי מובנת. הבעיה היא שיהיו כאלו שיבינו - חפיסה אחת זה בסדר, זה לא נורא בכלל... לא אכעס, אם אחרי שתקרא הודעה זו, תמחוק אותה.

מנהל פורום התנהגות בריאותית