טיפול בקרציומה תאי הבסיס (BCC)

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

25/06/2018 | 11:30 | מאת: מיכאל

לאבא שלי (72) יש קרציומה תאי הבסיס (BCC) בגודל גרגיר אפונה, באזור האף משנת 2012. הוא משתמש במשחה Gentatrim, שעד היום היא עזרה, אך לאחרונה אינה עוזרת, ולכן הפצע מדמם מדי פעם. הוא רוצה להשתמש במשחה Dermaden. ברצוני לשאול : 1. מהו ההבדל בין המשחות ? 2. האם המשחה Dermaden בטוחה ויעילה לשימוש וריפוי קרציומה תאי הבסיס (BCC) ? אבא שלי לא יכול לבצע ניתוח להסרת הגידול, מכיוון שהקרדיולוג אוסר עליו להפסיק את נטילת מדללי הדם. קישור לתיאור המשחה Dermaden : http://www.dermaden.co.il/wp-content/uploads/2017/03/Dermaden-Brochure-1-1.pdf בתודה ובברכה מיכאל

שלום , המוצר אותו ציינת אינו מרפא BCC , הוא רק נועד לחבישת פצע. ראשית ממליץ להתיעץ עם מנתח מוהס פעם נוספת , כי יש סוגים שונים של מדללי דם שלא את כולם חייבים להפסיק לפני הניתוח. ממליץ גם שהמנתח איתו תתיעצי ידבר עם הקרדיולוג המטפל ויתכן הם יפתרו יחד את הבעיה הזו. שנית - אם ניתוח לא בא בחשבון יש טיפולים אחרים לא ניתוחיים שנמצאו כיעילים בטיפול BCC , למשל הקרנות , תכשירים מקומיים כמו ALDARA , וכן טיפול פוטודימני (PDT) . משחות שנועדו לרפא פצעים לא יהיו יעילות במקרה של BCC

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור