המלצות בנושא תוספי מזון

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

24/03/2003 | 21:35 | מאת: ורד

שלום רב ! אמי בסביבות גיל ה- 60, עברה כריתת שד עקב מחלת הסרטן ועקב כדורים שהיא נאלצת לקחת היא עלתה במשקל. לאחרונה החלה להיוועץ בדיאטנית שתעזור לה בהורדת משקל ובעיקר בלחץ הדם הגבוה וטריגליצרידים. רציתי לדעת האם יש המלצות למאכלים ותוספי מזון שיעזרו לטפל בבעיות שהזכרתי וכן כדורים או תוספים טבעיים של סידן על מנת לשפר את בריחת הסידן הקיימת בגילאים מבוגרים. אשמח לקבל תשובה. בברכה ורד

25/03/2003 | 12:13 | מאת: לילך נהרי

ורד שלום אכן יש מענה למצב שציינת: הורדת לחץ דם, הורדת טריגליצרידים והורדת הסבירות של הישנות הסרטן. הטיפול כולל שינוי אורח חיים: תזונה נכונה, פעילות גופנית, טכניקות הרפיה ואולי גם צמחי מרפא ותוספי מזון. אני לא יודעת אם אימך עוסקת בפעילות גופנית, אך מרכיב זה חשוב מאוד למצבה בכול הרמות. אני ממליצה על הליכה לפחות 3 פעמים בשבוע, לפחות 30 דקות כול פעם. הליכה זו הפעילות הגופנית הפשוטה ביותר לעשייה, אפשר לעשות אותה בכול מקום, וכול מה שצריך זה זוג נעלים נוחות. טכניקות הרפיה מאוד חשובות, ויש הרבה, כדאי להתנסות ולהחליט מה מתאים לה. יש דמיון מודרך, יוגה, טאי צ'י (השניים האחרונים נחשבים גם לפעילות גופנית), או דברים יותר פשוטים כמו נשימות עמוקות, טיול בטבע, הקשבה למוסיקה מרגיעה וכו'. מומלץ לבחור שיטת הרפיה ולעשות אאתה באופו קבוע יום יום. לגבי התזונה: מומלץ לאכול- ירקות, כמה שיותר מגוון, דגנים מלאים כגון אורז מלא, קינואה, דוחן, אמרנט, גריסים וכו', קטניות למיניהן (שעועית, עדשים, מאש וכו'), דגי ים צפוני (סול, בקלה, מקרל, סלמון, טונה). מהפירות מומלץ פירות הדר, תפוחים, אגסים, משמשים ודובדבנים. לא מומלץ - מוצרים מן החי (בשר, חמאה, מוצרי חלב), פירות עשירי סוכר כגון טרופיים, לחם, סוכר ומתוקים (כולל דבש). לעשות שינוי כזה דורש מאמץ רב, לכן מומלץ לעשות זאת עם נטורופת באופן מקצועי, בייחוד שהמצב של אמך מעט מורכב, עדיף שתעבור תשאול מקיף ומקצועי. בהצלחה!

25/03/2003 | 18:49 | מאת: ורד

לילך ! המון תודה על תשובתך... אני אעביר לאמי את המידע... אם אפשר עוד שאלה... בנוגע לסידן.. האם ישנם תוספי מזון או כדורים טבעיים היכולים לשפר את ספיגת הסידן? (אני שואלת זאת מאחר והיא קיבלה כדורי אלפא די-3) ואני חושבת שעדיף לקחת משהו טבעי שיעשה את אותה הפעולה... ממתינה לתשובתך. ורד

מנהלי פורום נטורופתיה