לליך נהרי בהמשך לתשובתך בבקשה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

07/03/2003 | 14:35 | מאת: כרמית

שלום רב קבלתי תשובה ממך ב2 לחודש בקשר לבעלי,בקשת ערכים של בדיקות. הערכים שלו גלוקוז 126 כולסטרול 220,LDL 186 קריאטנין 1.35 לחץ דם 130,140 על 90 לוקח OSMO ADALATE השאלה מה הוא צריך לאכול ואם הוא צריך דיאטה ללא סוכר או מלח האם הוא צריך ויטמינים, מה בקשר לQ10 יש לציין שהוא שוחה, הולך ברגל, לא מעשן, לא שמן בן 60. מודה לך מאד

08/03/2003 | 09:03 | מאת: לילך נהרי

כרמית שלום לפי הערכים שנתת לי סובל בעלך ממה שנקרה "סנדרום X". סנדרום זה מאופיין בעליה של ערכים מטבוליים כגון סוכר, לחץ דם ושומנים בדם. סנדרום X הוא יחסית מונח חדש ברפואה. בעבר, עם ערכים שיש לבעלך יתכן ולא היו מאבחנים בעיה (למעט לחץ הדם, בשבילו הוא כבר נוטל תרופות). כיום יודעים שכבר בערכים אלו יש סכנה להתפתחות מחלות כגון סכרת ומחלות לב, מחלות שהטיפול היעיל ביותר בשבילם הוא מניעה. לכן, ככול שיטופלו מהר, כך יטב. אני מציעה לבעלך ללכת לטיפול נטורופתי מקצועי, ולא להסתפק בייעוץ בפורום, נטורופתיה יכולה מאוד לעזור במצבים אלו. לגבי טיפול: זה נפלא שהוא עוסק בפעילות גופנית, שימשיך. לגבי התזונה: התזונה צריכה להיות עשירה ומגוונת בירקות, למעט תפו"א. כמו כן מומלצים דגנים מלאים כגון אורז מלא, גריסים, שיפון, קנואה, דוחן. לחם פחות מומלץ, גם אם הוא מקמח מלא. הקבוצה הכי מומלצת היא הקטניות - רצוי לאכול בשפע. מומלץ לא לאכול - בעלי חיים ומוצריהם (למעט דגי ים צפוני - סול, בקלה, הליבוט, סלמון, מקרל, טונה), פירות (למעט תפוח עץ, אגס, פרות הדר) וסוכרים פשוטים אחרים כגון סוכר לבן או חום, דבש וכו', לאכול מעט מאוד מאכלים עשירים בשומן. בבית להשתמש בשמן קנולה או בשמן זית. לגבי תוספי מזון: Q10 יכול להיות כמניעה, אבל הוא לא יוריד את הערכים הגבוהים של הכולסטרול והסוכר. אין תחליף לתזונה נכונה ובריאה, ותוסף יכול רק לתמוך, לא "לעשות את העבודה". לכן, לא אמליץ בשלב זה על תוספים או צמחי מרפא. יום נעים ובהצלחה!

מנהלי פורום נטורופתיה