אלרגיה ללחם

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

12/02/2003 | 12:45 | מאת: מיכל

הי שיניתי לא מזמן את תזונתי לתזונה צמחונית. אני דואגת מדי יום לאכול אגוזים, שקדים, ביצים וחמאת שומשום של חב' בלאדי כתחליף לבשר. גם את הלחם החלפתי מלחם לבן לחיטה מלאה או שיפון מלא. אך מדי יום אני מרגישה שהמזון לא מתעכל, והבטן מתנפחת, עד כדי אי אפשרות לנשום תקין. אני חושדת בלחם שהוא הגורם לכל הבלגן. אך מכיוון שאני עובדת הרבה שעות ומתקיימת ברוב היום מהסנדביצ'ים רציתי עזרתכם באיזה לחם להשתמש שלא יגרום לי לכזאת נפיחות? והאם חמאת השומשום של בלאדי לא מחוממת ומופקת מכבישה קרה? בתודה מראש מיכל.

12/02/2003 | 14:52 | מאת: רויטל ברמן

שלום מיכל, אפתח במה שאני אומרת כאן לעיתים קרובות - שינוי תזונתי גורם לעיתים קרובות ל"קשיי הסתגלות" של מערכת העיכול, במיוחד המעבר מתזונה מעובדת ודלילה לתזונה עשירה בסיבים תזונתיים. תהליך ההסתגלות תלוי בקונסטיטוציה של האדם ובקיצוניות השינוי (התזונה החדשה ביחס למה שהיה קודם). לאחר תקופת ההסתגלות אם נשארים עוד בעיות עיכול, יש להתייחס אליהם באופן פרטני. תוסף מזון שיכול לעזור לך כעת הוא פרוביוטיקה (אצידופילוס למשך) - חיידקים ידידותיים. קני מוצר שלא מכיל FOS. מכל מקום, מאחר וחיטה היא גורם אלרגני אצל אנשים רבים בחברה המערבית אני ממליצה לך להמנע מחיטה (גם לחם מחיטה מלאה) ולהחליפה בלחם שיפון (מלא), כוסמין, פריכיות אורז, שיבולת שועל, או אם כבר חיטה - לחמים מדגנים מעורבים. ישנם לחמים ללא גלוטן היום שגם יתאימו מאוד. ראי תשובתה של לילך בנושא זה: http://doctors.msn.co.il/forums/read.php?f=113&i=52317&t=52286 לגבי הביצים - אין צורך ואף לא רצוי לאכל ביצה כל יום. לגבי חמאת השומשום - על כל מוצר כזה צריך להיות רשום אם הוא "כתית" או נעשה בכבישה קרה. תרגישי טוב וסבלנות.

מנהלי פורום נטורופתיה