תזונה נכונה לפני הריון

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

20/01/2003 | 15:58 | מאת: לי

מהו התפריט היומי המומלץ לפני הריון? האם ישנם ויטמינים שמומלץ לקחת? אני בת 26, שוקלת 45 ק"ג, אוכלת הכול וכמה שבא הבעיה היא שאינני אוכלת אוכל מזין,ולפני ההריון אני רוצה קצת לאזן את הגוף וכמובן גם במשך ההריון. כיצד יש להכין את הגוף?? תודה

20/01/2003 | 17:36 | מאת: רויטל ברמן

הי לי, קודם כל תתחיל לקחת תוסף של חומצה פולית 400 מק"ג - אם את לא כבר לוקחת. זו המלצה של משרד הבריאות לקחת 3 חודשים לפחות לפני ההריון. שנית, מה גובהך ? 45 ק"ג נשמע מאוד נמוך. כמובן שזה תלוי בגובהך ומבנה גופך. לגבי התזונה, את בהחלט עושה בשכל שהחלטת להתחיל "לצבור" ויטמינים ומינרלים לפני ההריון משום שההריון (כמו גם הנקה) מכלים מאוד מהר את המאגרים במידה והתזונה לקוייה. הדבר אמור במיוחד לגבי ברזל, סידן וחומצה פולית. יש כמה שינויים פשוטים שיסייעו בידייך: 1. החלפת כל הפחמימות בדגנים מלאים. פחמימות פשוטות ועמילנים (סוכר - לבן, חום, דבש וכו', קמח לבן, אורז לבן) אינן מכילים שום רכיב תזונתי. לעומתם - שיבולת שועל (קוואקר), גריסי פנינה, שיפון מלא, חיטה מלאה, אורז מלא, גריסים, קינואה, דוחן, כוסמת - הם מכילים עושר רב של ויטמינים ומינרלים הנמצאים דווקא בקליפה. מה את עושה ? מחליפה קורנפלקס בגרנולה, לחם לבן/פיתה/חלה/לחמנייה בלחם מלא משיפון או דגנים אחרים, מחליפה תבשילי אורז לבן/פסטה/קוסקוס/פתיתים באורז מלא, גריסי פנינה, קינואה וכו', את יכולה לאכול בבוקר דייסת קוואקר (עם קינמון, אגוזים וצימוקים למשל). 2. הוספת הרבה ירקות ופירות לתזונה. פרות בבוקר ובין הארוחות, סלט עשיר עם טונה/אבוקדו.... בערב, ירקות מאודים/מבושלים/מוקפצים ליד המנה העיקרית (או במקום - עם תוספת טופו למשל) וכו'. 3. הוספת חומצות שומן חיוניות מסוג אומגה-3 לתזונתך. הדבר הוכח כמועיל להתפתחות העובר - במיוחד למערכת העצבים (המח). אומגה-3 יש בדגי-ים צפוני (סלומון, סול, טונה, בקלה, הליבוט, מקרל) ובזרעי פשתן (מן סוג של אגוז/זרע) כאשר אלה טחונים טרי ומוספים על האוכל. טיפים נוספים: תעדיפי דג ע"פ בשר. תעדיפי יוגורט או לבנה ע"פ מוצרי חלב אחרים. תעדיפי פירות על ממתקים - אפילו פירות יבשים אשר גם עשירים מאוד בויטמינים ומינרלים. תוסיפי קצת אגוזים מכל הסוגים לאוכל. תעדיפי שמן זית ושמן קנולה על מרגרינה/חמאה/שמנת ושאר השמנים הצמחיים. זהו. אם יש שאלות אשמח להשיב. בהצלחה.

21/01/2003 | 08:12 | מאת: לי

תודה מקרב לב על העזרה

מנהלי פורום נטורופתיה