עזרה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

08/01/2003 | 14:52 | מאת: שרון

לפני חודשיים עברתי לתזונה נכונה שכוללת: חיטה מלאה, פירות מיובשים, אגוזים ושקדים טחינה,פירות טריים, ירקות, יוגורט ביו, מאז הבטן שלי כל הזמן כואבת, נפוחה ועם גזים. ואני נסתמת אחרי כל דבר שאני אוכלת ולא מסוגלת להכניס שום דבר לקיבה. הפחד שלי הוא להרזות, שכן אני שוקלת 46 וגובההי 1.60. מה לעשות כדי להמשיך להקפיד על תזונה נכונה ובריאה ולא להריש עיוותים בבטן.

08/01/2003 | 22:02 | מאת: Gubi

כדי לתת לך מענה קולע המתאים ספציפית לך ולבעיתך את צריכה להיות מטופלת ע" נטרופט/ית טוב/ה שימצאו בדיוק את שורש הבעיה ויתאימו לך משטר מתאים שיעזור לגופך לפתור אותה. לטעמי יהיה זה לא נכון לתת לך יעוץ לסוג כזה של בעיה ללא ירידה לשורש שלה. על פניו היא נשמעת כבעית IBD אולם IBD היא בעיה סמפטומטים ששורשיה מונחים במקורות אחרים שאותם חשוב למצוא ולתקן. למרות זאת אאזכר מספר משתנים שעשוים להיות קשורים לבעיה שהזכרת חלק ממשתנים אלה קשורים לסיבות ורובןלפתרונות אפשריים ומן הסתם חלק מהם קשורים גם האחד לאחר והטפול יכלול כנראה יותר מאחד מהם: התנקות: נקוי מעיים (colon cleansing) ו/או השקיית מעיים(colon irrigation), ניקוי מטפילים, צומות מים ומיצים הרגלי אכילה: צרופים נכונים, אכילה בראש רגוע, אי שתיית נוזלים בזמן אכילה ועיכול, לעיסה ממושכת ועוד דיאטה: דיאטה מאוזנת, התאמת מזון לפי רגישויות למזון, לפי אלרגיות למזון, לפי רגישויות לכימיקלים מסוימים במזונות, התאמה לפי סוג דם, התאמה לפי אנליזת חוסרים או עודפים המתגלים בבדיקות דם, מעבר חד מדי מדיאטת דלת סיבים לדיאטת עשירת סיבים, צריכת מזון אורגני נקי מרעלים, תוספים פתרון לבעיות נפשיות אפשריות (כולל STRESS , בעיות אכילה ואחרות) בהצלחה

09/01/2003 | 13:09 | מאת: רויטל ברמן

שלום שרון, מעבר החד לתזונה עתירת סיבים תזונתיים יכולה לגרום לתגובה כפי תארת. אם זו הסיבה - תוך כמה שבועות (תלוי בתזונתך קודם, כעת ובמצב במעי) המעי יסתגל ופלורת חיידקים שונה תתרכב בו, בהתאם לשינוי התזונתי, ואז הסימפטומים ישככו באופן ניכר. אני מציעה שתמתני את צריכת הסיבים ותעשי את השינוי המבורך באופן יותר הדרגתי ורך. מהירקות התמקדי בכתומים (בטטה, גזר, דלעת...), שורש פטרוזיליה, קישוא, מעט תפו"א וכו' - כולם מבושלים/מאודים/אפויים ולא חי. תתמקדי פחות בשלב זה בירקות המכילים יותר סיבים בלתי-מסיסים (סלרי, עלים ירוקים, חסה וכו'). מהדגנים המלאים הקלים יותר לעיכול הם הקינואה (הטעימה מאוד בעיניי), אורז בסמטי/עגול (מלא כמובן), שיבולת שועל גרוסה (דייסת קוואקר), שיפון טחון (לדוגמא לחם שיפון). הקשים יותר הם חיטה מלאה, גריסים, גריסי פנינה, אורז פרסי מלא. מהקטניות אכלי רק את מאש, אפונים ואולי גם שעועית בינתיים. שמרי את האחרים (עדשים, פול, חומוס...) לשלב "מתקדם" יותר. תוסף פרוביוטי (חיידקים ידידותיים) יכול לעזור על בטן ריקה, אך קחי כזה ללא FOS (=סיבים). כמו שציין ג'ובי, גם הרגלי אכילה תופסים כאן מקום חשוב. מזון עשיר בסיבים (ועל כן בריא ומזין...) יש ללעוס היטב וביסודיות, לאכול לאט. עדיפות ארוחות קטנות ומפוזרות לאורך היום על-פני 3 ארוחות גדולות (ולכן קשות יותר לעיכול), רצוי לאכל בישיבה תוך התמקדות בארוחה (ולא תוך כדי ריצה ועבודה) - ע"מ לשלוט בכמויות הנאכלות, לא לשתות הרבה עם האוכל (ע"מ לא לדלל את מיצי הקיבה ולהאט את העיכול) - אלא עד 20 דקות לפני. לגבי הרזייה, אכלי כל יום אגוזים ושקדים, תשלבי שמן זית (כתית מעולה) עם כל אכילת ירק או שמן קנולה בכל בישול, תאכלי הרבה אבוקדו, טחינה, חלווה טבעית (טחינה גולמית + דבש), לחמים מלאים באמת (למשל הרדוף-שפע, האהוב עליי) ולא "דלילים", עוגות ועוגיות בריאות (עוגיות קוואקר, עוגות גזר/בננה עם קמח מלא, דבש במקום סוכר, שמן קנולה במקום חמאה/מרגרינה) - ואין לך סיבה לדאגה. אכלי תמיד בין הארוחות (כפי שאמרנו, רצוי לפזר את המזון ע"פ 6-7 ארוחות קטנות לאורך היום). כל טוב ואל תתיאשי - הרבה עוברים את זה בהתחלה.

09/01/2003 | 15:38 | מאת: Gubi

הי רויטל, לחם שפע הוא הלחם החביב גם עלי. זה לא מי יודע מה חשוב אבל קוראים לי גובי לא ג'ובי. "שושנה בכל שם שתקרא, תריח אותו דבר". לא שאני מריח כמו שושנה, מקסימום כמו צמחוני

מנהלי פורום נטורופתיה