סרטונין

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

06/01/2003 | 18:08 | מאת: סיגל

מהם המזונות הגורמים יותר מכל לעליה בהפרשת הסרוטונין מן המוח לגוף?

07/01/2003 | 06:26 | מאת: רמי מור - הומאופט

שלום סיגל אין מזונות המעלים את רמת הסרוטונין בגוף. אני מניח כי צפית במשדר הטלויזיה בעניין זה. סרוטנין הוא תוצר של טריפטופאן ואינו מצוי במזון זה או אחר. אגוזים למשל הם מכילי טריפטופאן ויש לאכלם בכמות גדולה ( קלוריות) ובאם אין הפרעה אנזימטית הכרוחה בהמרת טריפטופאן לסרוטונין אזיי אין מחסור בדרך כלל בסרוטונין. כל התרופות האנטי דכאוניות הם בעלי כושר העלה של סרוטונין. בברכה רמי מור

07/01/2003 | 07:20 | מאת: סיגל

ידוע לי כי אין מזונות המכילים סרטונין ולכן לא זו היתה השאלה אלא היתה אלו מהם מעלים את הפרשתו בגוף. אודה לנטורופתיות על תשובתן.

07/01/2003 | 21:04 | מאת: Gubi

סיגל, מקווה שלא תהיה לך התנגדות מיוחדת לקבל תשובה ממני. מכל מקום במידה וכן פשוט התעלמי ממנה. ועכשיו לענין, נסיונות להרים רמת סרוטונין באמצעות מזון עלולה להיות מעט בעיתית, שכן אנשים שונים מגיבים שונה לעיתים למזון זהה. לעיתים קרובות מזון עתיר פחממות מעלה את רמת הסרוטונין. תאמיני או לא דברי, מתיקה עושים זאת כמעט יותר טוב מכל מזון אחר (לא שאני ממליץ עליהם), אולם השפעתם נמשכת 1-2 שעות בלבד. פחממות משחררות אינסולין למערכת הדם. האינסולין דוחף החוצה אל מחוץ לדם חלק גדול ביותר של החומצות האמיניות, למעט טריפטופן. ללא מתחרים, טריפטופן פשוט "שוטף" את המוח ןשם הוא מומר לסרוטונין. לחמים מלאים, פסטה, קרקרים, אורז, דגנים ופירות כולם עשויים להרים את רמת הסרוטונין. לבריאותך

07/01/2003 | 21:11 | מאת: רויטל ברמן

הי סיגל, סרוטונין מסונתז מחומצת אמינו בשם טריפטופן. חומצות אמינו אחרות כגון טירוזין ופנילאלנין מתחרות עם הטריפטופאן על הקולטנים, ולכן בנוכחות כמות גדולה שלהן במזון קליטת הטריפטופאן במח תקטן, לכן ארוחה עתירת חלבון תביא להקטנת קליטת הטריפטופאן וארוחה עתירת פחמימות תגרום להעלאת קליטת הטריפטופאן. ההמלצה היא צריכת פחמימות מורכבות (גריסי פנינה, שיבולת שועל, חיטה מלאה, גריסים, קינואה, אורז מלא וכו') לאורך היום והמנעות מפחמימות פשוטות (סוכר, דבש, ריבה, סילאן וכו') - אלא בכמויות קטנות מאוד, ע"מ לשמוא על רמות סוכר קבועות בדם ולהמנע מעליות חדות אשר מובילות לירידות חדות ברמות הסוכר בדם ולשיבוש מאזן ההורמונים סרוטונין ודופאמין. בנוסף, ישנם גורמים אשר מחסוןר בהם לא יאפשר את יצירת הסרוטונין, ולכן צריך לדאוג להמצאותם בתזונה והם: ויטמין B6, ניאצין ומגנזיום. נמצאים בירקות, אגוזים, זרעים, אבוקדו, פירות יבשים, דגנים מלאים. לילה טוב. כל טוב.

מנהלי פורום נטורופתיה