שלשולים שלא פוסקים.

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

02/12/2002 | 12:01 | מאת: אילנית

שלום, בעלי משלשל כבר קרוב לחודשיים מדובר על 4-5 פעמים ביום של שלשולים ללא שליטה. היה כבר בבדיקות אצל גסטרו שלא מצא כלום ופטר אותו בקיבה עצבנית. במה אפשר לעזור לו כדי להרגיע את הקיבה העצבנית שלו? האם יש תוספי מזון שמומלצים לעניין? אני חייבת לציין שבעלי גדל בבית ששותים רק מיצים (קולה,קינלי) ואוכלים סנדוויצ'ם ואוכל לא בריא (מוכן, מטוגן) לפי דעתי אחרי 30 שנה הגוף מתקומם. האים אני צודקת? תודה אילנית.

02/12/2002 | 14:54 | מאת: רויטל ברמן

שלום לך אילנית, כעיקרון הנטורופתיה תופסת שלשול כדרך טבעית בה הגוף מתנקה מרעל (אם זה קלקול קיבה או זיהום ויראלי/חיידקי) ולכן לא מומלץ לעצור אותו בכוח (כפי שלא מומלץ להוריד חום ע"י אקמול) אלא פשוט להרבות בשתייה ומנוחה עד לחלוף הזעם. כל זה נכון לשילשול אקוטי/נקודתי. מאחר ובעלך משלשל כבר חודשיים (אבל לא יותר) אני לא יודעת אם השלשול הוא אקוטי ונובע מזיהום (שלשול מסוג זה מסתיים בדר"כ תוך מספר ימים), אם הוא תוצר של תזונה לקוייה או שלשול כרוני לו יש סיבה רפואית והטיפול בו הוא בהתאם (במידה והרופא לא עשה בדיקת קולונוסקופיה אני ממליצה כן לגשת לגסטרולוג אחר שפוטר בפחות קלות את מטופליו). על מנת לאבחן ולתת "פסק דין" ראוי, על בעלך לגשת לייעוץ נטורופתי שלם. אם נתייחס אל השלשול כאל שלשול כרוני, יש לזה כמה סיבות אפשריות: 1) מתח ולחץ (כגון חרדת בחינות). זוהי תסמונת ה - IBS (תסמונת המעי הרגיז / קיבה עצבנית). במקרה כזה לא קל לטפל אך יש לרכז מאמצים בניתוב המתח (נשימות, הרפייה, ביופידבק). רמז לכיוון זה הוא היסטוריה של שלשולים בעיתות לחץ. שאלי את בעלך. 2) מחלת מעי כרונית. במקרה כזה הטיפול יותר מורכב ולא אפרט כאן - הרופא שלל זאת. 3) הפרעת עיכול (זיהום חיידקי/ויראלי/פטרייתי/אמבות וכו') - יש לבדוק עם גסטרולוג מהי הסיבה להפרעה ולטפל בסיבה, ע"י תרבית לבדיקת צואה. 3) תזונה לקויה. אכילת הרבה מוצרי חלב, שומנים, אוכל לא היגייני וכיוצ"ב. כאן יש להוריד מהתזונה את המזון המשלשל. בכל מקרה (חוץ מהראשון אולי) אין מקום לנטילת כדורים עוצרים לאורך זמן סתם כך. יכולה לעזור תזונה עשירה בסיבים תזונתיים (בתזונה-שיבולת שועל למשל, או ע"י תוסף כמו זרעי פסיליום), אבקת חרובים, אורז (לבן במקרה זה) ובננה. מאוד חשוב: להרבות בנוזלים, על מנת שבעלך לא יתייבש. שוב, אני ממליצה ללכת לנטורופת אשר ידיע לעומק הבעיה ולגורם לה ויתן טיפול יעיל. לבריאות.

מנהלי פורום נטורופתיה