דלקת חניכיים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

27/11/2002 | 13:01 | מאת: אורלי

שלום רב, אני מבקשת לברר מה יש לרפואה הטבעית להציע בתחום של דלקת חניכיים. האם אתן יכולות להציע לי שטיפה מסויימת? אודה לכן אם תייעצו לי על טיפול או שטיפה שמתאימים גם להריון. תודה

27/11/2002 | 16:38 | מאת: רויטל ברמן

שלום אורלי, ישנם כמה דברים שתוכלי לעשות, גם בזמן הריון, אשר שילובם יכול להביא שיפור משמעותי: 1) שטיפות-פה מחטאות של 3 דקות כל פעם, 3 פעמים ביום, ע"י 10-20 מ"ל (1-2 כפות) מהולים במעט מים, של אחד מהאופציות הבאות: - מיצוי אלכוהולי (טינקטורה) של אכינציאה ( הכי זמין עבורך בבתי המרקחת), אפשר גם למהול מעט - מאחר ואת בהריון פשוט תרקי החוצה את הטינקטורה אחרי הגירגור/שטיפה ואל תבלעי אותה. - מיצוי של אכינציאה עם מרווה (שוב, בטינקטורה ולא כתה) - 50% מכל אחד (להשיג בבתי עסק של צמחי מרפא) - כנ"ל - לא לבלוע אלא לירוק החוצה. 2) למריחה ישירה על כיבים פעילים: מיצוי של פרופוליס + מור + בנזוין (להשיג בבתי עסק של צמחי מרפא). טיפולים אלה הם חיצוניים לכל דבר ולא יזיקו לעובר. מלבד זה, חיזוק מערכת החיסון היא חשובה מאוד ע"מ שגופך יתגבר על הדלקת באופן המהיר והיעיל ביותר: 1) המנעי מסוכרים ותאכלי הרבה פירות (טריים) וירקות (טריים/מבושלים/מאודים...) מכל הצבעים והמינים לשם קבלת ויטמיני C, B ואחרים + סיבים תזונתיים המשמרים את פלורת המעי. כמו כן תאכלי דגנים מלאים (שיבולת שועל, שיפון מלא, גריסי פנינה, אורז מלא, חיטה מלאה וכו') לקבלת מינרלים וויטמינים חשובים אחרים שמצויין בהם + סיבים תזונתיים. תזונה בריאה ומאוזנת, המכילה המון ויטמינים ומינרלים, חשובה פי כמה בזמן הריון והנקה. 2) צריכה של חיידקים ידידותיים לאזן מחדש את פלורת המעי היא מצויינת גם בזמן הריון. תאכלי יוגורט ביו כל יום (או את היוגורטים הקטנים המיועדים לכך - אקטימל וכיוצ"ב). 3) המנעי ממזונות מעובדים/תעשייתיים/שתייה קלה/חומרי טעם וצבע/חומרי שימור ושאר רעלים, אשר מכבידים על מערכת החיסון ועל גופך. 4) מתח, לחץ ודיכאון מורידים את תפקוד מערכת החיסון לעומת רגיעה, שמחה, מגע, אהבה ותמיכה המחזקים אותה. נושאים אלו אינם פחות חשובים !!! ניתן לעבוד עליהם ולשפרם !! גם התינוק/ת ישמחו :-) 5) שינה מספקת (בדרך כלל 7 שעות ויותר), פעילות גופנית סדירה מתונה, שמירה על משקל גוף תקין והפסקת עישון (אני מקווה שאינך מעשנת) חשובים אף הם. בהצלחה בטיפול ושיהיה לך הריון קל ובריא.

מנהלי פורום נטורופתיה