{זריקות} גלוטטיון … מה זה ???

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

02/10/2002 | 23:31 | מאת: פ.

האומנם מקל על תופעות פרקינסוניות ? באיזה מינון ? מי מאשר זריקות אלו ? יש לכם המלצות נוספות להקל על חולה פרקינסון ,צעיר בגיל 50 ?? בתחומים אחרים ברפואה המשלימה ?? תודה

08/10/2002 | 23:29 | מאת: רויטל ברמן

שלום פ. על זריקות של גלוטטיון לא שמעתי. גלוטטיון זה חומר נוגד חימצון המורכב מ - 3 חומצות אמינו ונמצא בגופנו בכל מיני רקמות, כגון הכבד, העיניים וכו'. מאחר ובפרקינסון יש חשד להרעלת מתכות או לנזק חימצוני הנובע מיכולת מופחתת של הכבד לנטרל רעלנים וגורמים מחמצנים - חלק מהטיפול בפרקינסון מחייב תהליך של נטרול רעלים ואופטימיזציה של הכבד. מתן נוגדי חימצון וחומרים ליפוטרופיים כמו גלוטטיון, סלניום וויטמין E (שמתן של שניהם גם כן מגביר את ייצור הגלוטטיון בגוף), ויטמין C, קו-אינזים Q10, פוליפנולים ועוד, או כתוספי מזון או דרך צמחי מרפא (למשל הגדילן המצוי שמכיל גלוטטיון), נותן תמיכה לגוף בזמן המחלה ומונע את החמרת המצב. המלצות נוספות: -בתזונה, מומלץ לצמצם את צריכת החלבונים, כדי שלא יתחרו בדופאמין (החלבון אשר חסר לחולי פרקינסון) המגיעה בתרופות. -עצירות היא תופעה שכיחה בפרקינסון, אשר מבחינה הוליסטית (ראייה כלל מערכתית ושלמה של הגוף והבריאות) מחמירה את מצב הבריאות, מאחר וצואה הנשארת זמן רב במעי מאפשרת ליותר רעלנים להספג בגוף דרך המעי. יש למנוע עצירות ע"י שתייה מרובה ואכילת תזונה עשירה בסיבים, בייחוד סיבים מסיסים הנמצאים בפרות, קטניות, בטטות וירקות כתומים אחרים, שיבולת שועל. -לחולי פרקינסון מומלץ מאוד להקפיד על פעילות גופנית סדירה, ע"מ לחזק את מערכת החיזוק (מה שהוכח שפעילות גופנית סדירה עושה), לסייע במניעת עצירות ולשמור על מצב גופני טוב. -מזונות המכילים דופאמין (וחומרים דמויי דופאמין): שעועית מסוג FAVA BEANS, סלק אדום. -שוב, כל מזון שיעזור לפעולת הכבד ולנטרול רעלים, עשה חיפוש בפורום על הנושא. אני מאחלת לך הרבה שנות בריאות.

מנהלי פורום נטורופתיה