התקרחות נקודתית

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

15/08/2002 | 12:39 | מאת: דניאלה

שלום רב, אני בת 26 ובקודקוד הראש יש לי התקרחות נקודתית בקוטר של כ 3 ס"מ. ממה זה נובע? מה ניתן לעשות לריפוי הבעיה????? (כרגע אני פשוט אוספת את השיער על מנת להסתיר זאת). רב תודות

15/08/2002 | 17:53 | מאת: רמי מור - הומאופט

15/08/2002 | 17:58 | מאת: רמי מור - הומאופט

שלום רב בעייתך חשודהככל הנראה " אלופצייה אריאטה " . מחלה בה נוצרים נוגדנים כלפי זקיק השערה אשר גורמים להריסתה דבר היוצר מוקדי התקרחות. לעיתים מתח מחריף או משפעל ראשונית את הבעייה. יש טיפול הן ברמה העורית והן להפגת המתח . תוכלי לקבל פרטים וחבל שלא ציינת אי מייל. בברכה רמי מור

16/08/2002 | 16:33 | מאת: רויטל ברמן

הי דניאלה, אני מצטרפת להמלצתו של רמי, אך קחי בחשבון שנשירת שיער יכולה לנבוע גם מחסר באבץ (נמצא בקטניות, אגוזים, דגנים מלאים, דגים...), ביוטין (נמצא באגוזים, פרות, אורז מלא...), ויטמין E (גם הוא יכול להגיע לעודף בנטילה אוראלית אז נא להיזהר), B5 או חלבונים. גם עודף של ויטמינים/מינרלים מסוימים יכול לגרום לאותה תופעת לוואי (האם את נוטלת תרופות/תוספי מזון באופן קבוע הרבה זמן). עיצה נוספת - מסאג' יום יומי לעור הקרקפת (עם העור, בלי למשוך את השיער), במידה והבעיה היא זרימת דם לקרקפת (בייחוד לאור העובדה שציינת שההתקרחות החלה באזור הקודקוד), יש הממליצים להוסיף בצל כתוש למסאג'. במקרה זה גם פעילות גופנית אירובית המשפרת את זרימת הדם תעזור וגם אכילה של פלפל אדום וג'ינג'ר (אלא אם את סובלת בדר"כ מחום). מאחר וזה לא טיפול פרטני אין לי דרך לדעת ולכן אוסיף ואומר שאם את בתת תזונה כלשהי (דיאטה ארוכה למשל) זה יכול בהחלט להיות נורת אזהרה חשובה. את מוזמנת לפרט יותר ע"מ שאוכל לנסות לצמצם את האופציות הנ"ל בשבילך. כל טוב.

מנהלי פורום נטורופתיה