TSH גבוה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

05/08/2002 | 17:51 | מאת: שושנה

שלום רב בני בן 23 וסובל מעיפות לכן ביצענו בדיקות דם שהראו TSH גבוהה .רציתי לדעת האם אצות ים ומולטי ויטמינים יכולים לשפר את תפקוד הבלוטה.? תודה.

05/08/2002 | 23:58 | מאת: רויטל ברמן

הי שושנה, בנך כפי שאת הבנת סובל כנראה מתת פעילות של בלוטת התריס. לפני שאת מתחילה עם תוספים כדאי להתייעץ עם רופא, ואם הרופא יאשש את האבחנה ויציע נטילת L-TIROXIN (תחליף להורמון התירואיד) תבקשי ממנו לנסות קודם טיפול בצמחי מרפא ותזונה. מה שיכול לשפר את תפקוד הבלוטה זה: •בתזונה: להוריד ירקות ממשפחת המצליבים – אלה מזונות גויטרוגנים: כרוב, כרובית, ברוקולי, כרוב ניצנים, קולורבי, לפת (חייבים להוריד), צנון, חרדל, רוקט, שורש הקסאווה להוריד סויה, דוחן, בוטנים, דוחן וצנוברים שהם גויטרוגנים (בישול מבטל מעט מההשפעה). •לאכול אצות ומלח ים. •לאכול דגים עשירים ביוד. לאכול מולסה, שזיפים, תמרים, טונה, סרדינים, זרעי פשתן (אומגא 3). •תוספי מזון: סלניום 200 מק"ג (או לחילופין לאכל כמה אגוזי ברזיל כל יום), קומפלקס B, אפשר גם מולטי-ויטמין (או תזונה יותר עשירה בפרות, ירקות, דגנים מלאים). •לבצע פעילות גופנית אירובית מתונה (הליכה, שחייה, אופניים) זה חשוב מאוד. מאחלת לכם המון בריאות.

06/08/2002 | 22:35 | מאת: שושנה

תודה. יש לנו תור לאינדיקרינולוג ביום א'.

מנהלי פורום נטורופתיה