גיל מעבר

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

01/08/2002 | 23:51 | מאת: שירי

אני בגיל המעבר עם תחושות של מתח ועצבנות. אשמח לקבל מידע על צמחי מרפא או תוספי מזון להרגעה.

05/08/2002 | 22:30 | מאת: רויטל ברמן

שלום שירי, ישנם 2 דברים עיקריים שניתן לעשות (אני מניחה שאינך נוטלת HRT): 1) פיטואסטרוגנים. הפיטואסטרוגנים משמשים מעין תחליף להורמונים הרגילים שלך אשר כמותם בגוף ירדה - מעין HRT מתון וטבעי שנועד להפחית את הסמפטומים שמהם את סובלת. המזונות העיקריים הם: - סויה ומוצריה, רצוי מוצרים כמה שפחות מעובדים כמו: טופו גולמי, טמפה, חלב סויה, מיסו. (יש לציין שמזונות אלו מעוררים ליחה ויכולים לגורם לאלרגיה, אז אם את מגיבה אליהם לא טוב אל תתעקשי להמשיך לאכל אותם). - זרעי פשתן - אלפלפא - חילבה - אמבה - שורש פטרוזיליה - ירקות ממשפחת הסוככיים: סלרי (בעיקר זרעים), זרעים של שומר, קימל, אניס. אם מערכת העיכול שלך איננה מתפקדת טוב עלייך להביא אותה לתפקוד תקים ע"מ להבטיח ספיגה של החומרים הרצויים במזון (למשל בליעת פרוביוטיקה, שינוי תזונתי כלשהו וכו'). - גם ירקות ממשפחת המצליבים מעודדים את האסטרוגן הטבעי - כרוב, כרובית, כרוב-ניצנים, ברוקולי, לפת, צנון, צנונית, קולרבי, רוקט, חרדל... (אלא אם כן יש לך תת פעילות של בלוטת התריס). תוספי מזון: -טופופיל. -GALA במינון 700-1400 מ"ג ביום (לעלות מינון בהדרגה). 2) להרגעה: -פעילות גופנית אירובית היא ממש הואליום של הטבע. תתחילי (אם את לא כבר עושה) בהליכה נמרצת יום-יומית לפי הכושר שלך (מאמץ מתון, לא צריך להשתולל) או שחייה או רכיבה על אופניים - מה שבא לך ושיאיץ לך קצת את הדופק. כמובן שזה גם קריטי למניעת אוסטאופורוזיס (יש לעשות גם תרגילי כוח ולא רק אירובי), מניעת מחלות לב וכלי דם ומניעת השמנה. -תרגול יוגה, מדיטציה, ריקוד או כל תחביב אחר שתוכלי לעסוק בו, מקרמיקה ועד פאנג-שווי. זה אוצר לנפש. -ישנם צמחי-מרפא מרגיעים (Leonurus, Panax Equinefolium, Hypericum, Pasiflora, Valeriana ועוד) וצמחים מאזנים הורמונלית (Vitex, Angelica Sin, Cimicifuga, Dioscorea ועוד), כולם נהדרים, אבל צמחי מרפא צריך להתאים באופן ספציפי. בנושא זה פני אליי במייל/טלפון (מצויינים בראש הפורום) או לנטורופת/הרבליסט אחר או לבית עסק לצמחי-מרפא (עדיף מאשר רב בתי מרקחת שלא ממש מבינים בזה בד"כ). שיהיה בהצלחה.

מנהלי פורום נטורופתיה