עצירות

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

18/05/2002 | 19:16 | מאת: ליצי

שלום רב. הייתי מבקשת מידע על השימוש בתה פראנגולה (אשכר) כנגד עצירות. כמו כן כיצד ניתן לטפל בעצירות קשה.

19/05/2002 | 11:18 | מאת: בובי

עצירויות יכולות להגרם ממספר גורמים 1. תזונה לא נכונה. 2. חוסר פעילות גופנית. 3. חוסר שתיה. 4. מחלות שונות. אם יש עצירות מעל חודש רצוי ללכת לרופא כדי לשלול מחלות שונות מעבר לזה יש את ההמלצות התזונתיות והפעילות הגופנית מצורף חומר שהורדתי נדמה לי מאינפומיד ==================================================================== לחם מחיטה או שיפון מלא ואורז מלא : אכילת הסיבים חייבת להיות מלווה בשתיה מוגברת בעת אכילתם וכן במשך היום. מומלץ לשתות לפחות שמונה כוסות נוזלים ביום. אי שתית הנוזלים תגרום להווצרות עיסה סמיכה מדי של תערובת הסיבים עם נוזלי מערכת העיכול, ואף לחסימה מסוכנת בדרכי העיכול.3 :רשימה חלקית של מזון עתיר בסיבים .קטניות כגון שעועית, אפונה סויה וכן אגוזים ושקדים פירות טריים ומיובשים שורשי ירק כגון גזר תפוחי אדמה, בצל, וכן עלי תרד וירקות שונים.3 רצוי לדעת ולזכור כי הגדלת כמות הסיבים בגופינו תגרום להווצרות גזים , תופעה החולפת לאחר שבועיים. ועל כן מומלץ להגדיל את כמות הסיבים בהדרגה ולהגיע למינון הרצוי רק לאחר 4 - 6 שבועות.3 זרעי פשתן טחון: לערבב כף זרעי פשתן טחון עם מיץ חלב או יוגורט לפי בחירה ולשתות כל בקר וערב.3 חיידקי לקטובצילוס אצידופילוס : בתוך מערכת העיכול נמצאים חיידקים מבורכים ששמם " לקטובצילוס אצידופילוס " . חיידקים אלו חיוניים לבריאותינו ולתפקוד נכון של מערכת העיכול תוך שהם אינם מאפשרים לחיידקים מזיקים להתפתח שם , הם מסייעים לספיגה של ויטמינים ומשחררים חומרים המגבירים את קצב פינוי הצואה. מחסורם , נובע בעיקר ממתן מוגבר של אנטיביוטיקה אשר משמידה חיידקים בצורה בלתי סלקטיבית. מחסור ממושך החיידקי הלקטובצילוס אצידופילוס יגרום לשורה ארוכה של ליקויים כגון מחסור בויטמינים מסויימים, עצירות, אפשרות להתפתחות חיידקים אחרים הווצרות פצעי בגרות ואפילו מחלות עור ומחלות הקשורות למערכת הנשימה.3 ניתן לשתול חיידקים אלו מחדש ע"י אכילת יוגורט או טבליות טבעיות מרוכזות של חיידקי לקטובצילוס אצידופילוס.3 במחקר שנערך בארה"ב והתפרסם בעיתון הרופאים היוקרתי " לנצט " התברר כי מתוך 356 חולים הסובלים, מעצירות ואשר קבלו תוספת של לקטובצילוס , 305 מתוכם השתחררו מהעצירות.3 שזיפים מיובשים: שזיפים מיובשים מכילים כמות גבוהה של סיבים וסורביטול. התברר כי אכילת 12 שזיפים ליום , וזאת לאחר השרייתם במיים קרים למשך 12 שעות, תשפר את האפקט המרוקן בעוד 20%.3 :עצות נוספות יש להפחית אכילת מזונות מעובדים ומוכנים המכילים סוכר, כגון ממתקים שוקולד, עוגות, לחם לבן ואורז לבן ושומנים מן החי.3 חלב ומוצריו: אלו ידועים כגורם המסייע להווצרות עצירות. יש לבדוק באופן אישי ומבוקר אם הפחתת חלב ומוצריו תשפר את המצב.3 קפה ותה: שני מוצרים אלו הינם משתנים וגורמים להפחתה בכמות נוזלי הגוף על חשבון צואה רכה ונפחית ולכן הם יכולים לעודד עצירות.3 קלציום ומגנזיום: תכשירים טבעיים המכילים קלציום ומגנזיום יחד, יגרמו לשיפור תפקוד מערכת העצבים ולהפעלת האפקט המרוקן.3 מוציויטל: רכז סיבים טבעיים בצורת אבקה מוכנה לשתייה , חטיפים טעימים וטבליות.3 .זרעי פשתן טחון: סיבים טבעיים בלתי מעובדים ומוכנים לאכילה .אצידופילוס .טבעי C ויטמין .קלציום ומגנזיום טבעיים, בכדורים בהצלחה

20/05/2002 | 10:04 | מאת: רויטל ברמן

בובי, קבל ח"ח... :-)

19/05/2002 | 21:06 | מאת: ד"ר יהודית לריה

ליצי אשחר הינו צמח מרפא משלשל. הוא אינו מומלץ היות והוא גורם לקיבה עצלה. אני הייתי ממליצה לאכול פרות וירקות עד הצהריים ,ארוחת צהריים ובערב לאכול שזיפים יבשים ותאנים. כל טוב

19/05/2002 | 21:39 | מאת: ליצי

המון תודות לך ד"ר יהודית לריה. מנסיוני, האשחר לא משלשל, הוא פשוט עוזר ליציאה נורמלית במידה והיא לא סדירה. לא בשימוש יום יומי. ושוב תודה על העזרה. ליצי.

מנהלי פורום נטורופתיה