מזון על וקרוהן

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

14/08/2013 | 12:11 | מאת: קרן

שלום, אני חולת קרוהן, כרגע בהתפרצות ממש קטנה שמטופלת בגרנולות "בפנטסה". לאחרונה רכשתי מספר תוספי מזון שרציתי להוסיף לשייקים שאני מכינה. השייקים מכילים בדר"כ מרכיב ירוק (חסה, תרד, מנגולד, נבטים...), סוג של גרעינים/אגוזים, פירות ולפעמים סטיביה מולסה או אגבה. רציתי להוסיף תותי גוג'י (נוסה בהצלחה), קקאו, שמן קוקוס, ספירולינה או כלורולה, שמן המפ, זירעי פישתן טחונים וכו' מה מרשימת מזונות העל יכול להיות בעייתי לחולי קרוהן? לדוג' אתמול הוספתי שמן המפ לשייק וכאבה לי הבטן מאוד (אולי לא קשור...)

לקריאה נוספת והעמקה
14/08/2013 | 12:13 | מאת: קרן

ארצה גם לשאול לגבי זרעי צ'יה ואצות באופן כללי המון תודה :)

17/08/2013 | 16:15 | מאת: מעין זעירא

שלום קרן, את התזונה יש להתאים לתמונה הקלינית ורגע על סמך מה שתיארת אין מספיק נתונים. הטיפול שונה בין מצב אקוטי לכרוני וכמו כן, בהתאם לטיפול תרופתי. ממה שתיארת וגם באופן עקרוני זרעי פשתן וצ'יה, מיצים ירוקים שומן כמו השמן קוקוס, קקאוכולם עלולים להיות בעיתיים. אבל יש לבדוק כל סוג של מזון באופן אינדיבידואלי. ספירולינה יכולה אולי להתאים, אבל אצות ים לא.. צריך לראות את כל התמונה הקלינית שלך ולא ניתן לבהתאים באופן כללי. רק בריאות!

מנהל פורום נטורופתיה