חרדה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

23/03/2002 | 08:11 | מאת: יפעת

שלום, האם קיים טיפול בתוספי מזון שיעיל למניעת התקפי חרדה? אני לוקחת טיפול תרופתי כימי וכן בי.12. היפריקום הוכח כיעיל? יש תוספים שמגבירים יצור סרטונין? תודה.

23/03/2002 | 21:12 | מאת: יואל שניאור - נטורופת

שלום! הטיפול היעיל למצבי חרדה הינו שילוב של תמציות פרחי באך - כולל שיחה, מודעות עצמית גבוה ופיתוח זה ע"י דמיון מודרך, עם תוספי מזון שונים כגון: רדיולה, קאוה, וצמחים אחרים. אין מתכון אחיד לכולם! רק בריאות חג שמח וכשר! http://www.solgar.co.il/med/yoelnd/

23/03/2002 | 22:43 | מאת: רויטל ברמן

שלום יפעת, אני מצטרפת לדבריו של יואל ומוסיפה כמה דברים. ראשית, תזונה יכולה לעזור דרך איזון רמות הסוכר בדם לאורך היום, מה שמנרמל את רמות הסרטונין במוח (אלא אם כן ישנה פתולוגיה פסיכיאטרית או הורמונלית אורגנית) ויכול למנוע או להפחית את עוצמת התקפי החרדה (ובעיות אחרות בתחום הנפש). כדאי להתייעץ עם נטורופת או תזונאי איך לעשות זאת אך בגדול הרעיון הוא המנעות מצריכת סוכרים פשוטים ואכילת ארוחות קטנות ורבות לאורך כל היום המכילות פחמימות מורכבות - מעט בכל ארוחה. שנית, פעילות גופנית יכולה להוות מקור פורקן נהדר למתחים ולשפר את ההרגשה והביטחון העצמי. בנוסף, פעילות ארובית משחררת חומרים אשר גורמים ל"היי" ולכן אם למשל יש זמנים מסויימים בהם את נוטה להיכנס להתקפי חרדה אולי תוכלי לנסות לצאת להליכה מהירה, ריצה, שחייה, קפיצה על חבל וכו' ולראות איך זה משפיע עלייך. בהצלחה.

23/03/2002 | 23:43 | מאת: יפעת

תודה על התשובות. לגבי הקאוה ראיתי בכלבוטק שיצא מחקר בו הוכח שהשימוש בה פוגע בכבד!

מנהלי פורום נטורופתיה