שאלה לגבי מינונים של תוספים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

26/09/2019 | 19:38 | מאת: אריק

שלום רב, אני סובל מחרדה כבר הרבה שנים וניסיתי המון שיטות טיפול במטרה להימנע מכדורים. אני רוצה לחזור עכשיו לטיפול שבעבר הקל על החרדות וזה לקיחת תוסף טריפטופן. רכשתי תוסף 5-htp של סולגאר, כל קפסולה היא במינון של 100מ"ג. מה המינון המומלץ לצורך טיפול ארוך טווח בחרדות? בעבר לקחתי תוסף בי פוזיטיב שמכיל טריפטופן ולא 5-htp (אז לא מכרו בארץ ואפשר היה להשיג רק בהזמנה מחו"ל) והמינון היה כדור אחד ביום בבוקר. בשלב מסוים נהייתה החמרה מסויימת והחלטתי להפסיק, האם הייתי צריך להעלות את המינון? בנוסף, אני לוקח תוסף בשם אן-מיג שנועד להקל על מיגרנות. הוא מכיל מגנזיום, ויטמינים b ומעט אשווגנדה. האם יש התנגשות עם ה 5-htp? ושאלה אחרונה - לפעמים אני לוקח תוסף לקטיום של סופרהרב להקלה מהירה יותר, האם זה בטוח לקחת עם 5-htp? תודה רבה וסליחה ששאלתי הרבה שאלות

28/09/2019 | 13:44 | מאת: נטלי

נסה שמן המפ מזרעי קנביס נמכר בכל חנות טבע, כף בוקר וכף בערב

שלום אריק, המינונים ניתנים בהתאמה ובאופן אישי. 5HTP בהחלט יכול לעזור. ממליצה לשלב בטיפול בחרדות גם תזונה מתאימה ( הימנעות מקפה, אלכוהול, סוכרים), שילוב של תוספי תזונה נוספים כמו למשל, אומגה 3 .. אין התנגשות עם התוסף שציינת, אן-מיג אני לא מכירה אותה אבל לפי הרכיבים שציינת אין מניעה. לא כדאי לשלב לקטיום, באופן כללי לא ממליצה לשלב יותר מדי דברים. צריך למצוא מה הכי יעיל עבורך לחרדה ולהתמקד בו. כמובן , נדרשת גם פסיכותרפיה ועבודה רגשית ומודעת. נשימות.. בהצלחה ורק בריאות!

היי נטלי, תודה על המלצתך, יש לקחת כפית בוקר וערב ולא כף..

10/10/2019 | 13:49 | מאת: אריק

שאלת המשך - הפסקתי לקחת אחרי יומיים את ה 5-htp כי זה גרם לי להזעת יתר וכאבים בשרירי הרגליים והידיים. האם אלו תופעות לוואי לגיטימיות? תודה על המענה וחג שמח

שלום אריק, לעיתים יש הזעת לילה בתחילת הנטילה כמו גם כשנוטלים תרופות ממשפחת ה- SSRI. תופעות לוואי של התחלה אמורות לחלוף. לא ציינת מינון ואופן לקיחה[ לגבי הכאבים שציינת, לא ידוע לי. רק בריאות!

מנהלי פורום נטורופתיה