PLT נמוך לאחר נטילת צמח מרפא

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

17/04/2019 | 22:04 | מאת: רויטל

שלום. בשנתיים האחרונות אני סובלת מבלוטות לימפה מוגדלות באיזורים שונים בגוף. כרגע, לאחר שלוש ביופסיות ושתי בדיקות מח עצם שללו לימפומה (כרגע נלקחה ביופסיה שלישית לבדיקה נוספת), ועדיין אין אבחנה ברורה לבעיה. לפני כחודשיים במסגרת טיפול של נטורופת נטלתי טיפות של צמח זנטוקסילום, והקפדתי על דיאטת אורז בלבד למשך חודש. כעת, לאחר שסיימתי/הפסקתי את הטיפול גילינו באחת בדיקות הדם שרמת טסיות הדם (הטרומבוציטים-PLT) שלי נמצאת במגמת ירידה (מ-600K ירד ל-43K כרגע). הרופאים סבורים שזה בעקבות צמח המרפא. שאלתי היא, האם ניתן ע"י תזונה או דרך טבעית אחרת להעלות את רמת ה-PLT?

שלום רויטל, קודם כל יש לאבחן ולהבין מה הסיבה לירידה ב PLT.. אם יש חשש שהזנטקוסילום הוא הגורם לכך, אז לאחר הפסקת השימוש בו ה- PLT יעלו באופן טבעי. במידה ולא.. ובכל מקרה יש להמשיך את הבירור והבדיקות. יש גורמים רבים שיכולים לגרום לטרומבוציטופניה כמו למשל, זיהום חיידקי, מחלה אוטואימינית, תסמונות מסויימות ועוד.. יש להשלים את הבירור והאיבחון. אני מבינה שגם עשית שינוי תזונתי, שגם אותו צריך לראות איך את ממשיכה בהתאם למצב על כך תוכלי להתייעץ עם המטפל שנתן לך את ההמלצות. בהצלחה ורק בריאות!

מנהלי פורום נטורופתיה