תוסף מזון - האם הרכיבים יכולים להזיק?

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

08/12/2017 | 12:34 | מאת: עודד

היי :) אני ב3-4 חודשים האחרונים הייתי בטיול בדרום ומרכז אמריקה והייתי שם חולה המון החל מזיהום בעור, סלמונלה, עוד שלשולים והקאות ממושכים(לדעתי מאנטיביוטיקה כי לא אמרו לי מה יש לי), דלקות אוזניים, טפיל ג'יראדיה .. הושקתי בהמון אנטיביוטיקה מכמה סוגים(הסוג שאני יודע זה ciprofloxcine) ותוך כדי היו תופעות מוזרות שכללו בעיות שינה והפרעות מוטרויות, תחושות בלבול וחוסר ריכוז ועוד. לבסוף אחרי שחשבתי שיש לי איזה מחלה ועשיתי מלא בדיקות הפנמתי שאני סובל מחרדה ודיכאון. איני נוטל שום תרופה פסיכיאטרית ואני מטפל בעצמי בעזרת תזונה, חליטות הרגעה, מדיטציות, יוגה וספורט. אני מעוניין לקחת תוסף מזון שכולל מעבר לויטמנים ומינרלים גם כל מיני חומצות לשיפור הורמונלי , תמציות תה ירוק וצמחים אחרים. השאלה שלי האם יש משהו שיכול להזיק? כרגע המצב שלי השתפר מאוד לעומת חודשיים אחורנית. Amount Per Serving % Daily Value Calories 5 Vitamin A (as beta carotene 10,000 IU & palmitate 2,500 IU) 12500 IU Vitamin C (as ascorbic acid & ascorbyl palmitate) 500 mg Vitamin D3 (as cholecalciferol) 1000 IU 250% Vitamin E (as vitamin E succinate) 200 IU 667% Thiamin (vitamin B-1) 50 mg 3,333% Riboflavin (vitamin B-2) 50 mg 2,941% Niacinamide 35 mg & Niacin 15 mg 50 mg 250% Vitamin B6 (as pyridoxine HCl & pyridoxal-5'-phosphate [Coenzymated™]) 50 mg 2500% Folate (as folic acid) 400 mcg 100% Vitamin B12 (as methylcobalamin) 500 mcg 8333% Biotin 150 mcg 50% Pantothenic Acid (as calcium D-pantothenate & panthethine) 55 mg 550% Calcium (as calcium carbonate, malate, chelate, & citrate) 100 mg 10% Iodine (as potassium iodide) 100 mcg 67% Magnesium (as magnesium chelate) 100 mg 25% Zinc (as monomethionine [OptiZinc®] & zinc citrate) 15 mg 100% Selenium (as L-selenomethionine [SelenoPure™] & sodium selenite) 100 mcg 143% Copper (as copper sebacate) 1 mg 50% Manganese (as manganese citrate) 3 mg 150% Chromium (as chromium polynicotinate [ChromeMate®] & chromium picolinate) 100 mcg 83% Molybdenum (as molybdenum chelate) 100 mcg 133% Sodium 5 mg <1% Potassium (as potassium citrate) 50 mg 1% N-Acetyl Cysteine 150 mg * gamma-Vitamin E Complex 67 mg * Silymarin (from milk thistle seed extract) 60 mg * Choline (as bitartrate) 50 mg * Inositol 50 mg * Alpha-Lipoic Acid & R-Lipoic Acid 40 mg * DMAE (as bitartrate) 30 mg * Grape Seed Extract (Proanthodyn™) 30 mg * MSM (methylsulfonylmethane [OptiMSM™]) 25 mg * Hawthorn Berry Extract (4:1) 25 mg * N-Acetyl L-Tyrosine 25 mg * Turmeric Rhizome 25 mg * Green Tea Extract (95% polyphenols, 35% EGCG) 25 mg * Quercetin 25 mg * Natural trans-Resveratrols (from Polygonum cuspidatum Root Ext.) 20 mg * Coenzyme Q10 20 mg * Ginkgo Leaf Extract (50:1) 24% Flavoneglycosides 20 mg * Tocotrienol Complex (Tocomax®) 10 mg * Bilberry Fruit Extract (25% anthocyanidins) 5 mg * Rutin 5 mg * Black Pepper Fruit Extract (Bioperine®) 3 mg * Lycopene 3 mg * Boron (as amino acid chelate) 2 mg * Lutein (FloraGLO®) 2 mg * Astaxanthin 100 mcg * *Daily value not established.

שלום עודד, לא ציינת את שם התןסף, של מי? למה ? מה המטרה? כמו כן, למה כוונתך שיפור הורמונלי.. אנחנו לא יכולים להמליץ במסגרת הפורום על התוסף מבלי להכיר את התמונה הקלינית שלך. ציינת הרבה תסמינם ויש לברר מה מטרת הטיפול ולעשות סדר.

מנהלי פורום נטורופתיה