חבלה בשיניים -תזוזת שיניים+נמק בשן

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

02/10/2013 | 12:25 | מאת: יונתן

בני בן 3 , נחבל בשיניו החותכות הקדמיות כתוצאה מנפילה. לאחר ביקור אצל רופא שיניים , התברר כי יש שטפי דם בחניכיים, השיניים קבלו מכה חזקה ונכנסו פנימה, נאמר כי נמק בשן והיא תהפוך שחורה. מה ניתן לעשות? האם המצב הנ"ל הפיך? האם יש ניתוח שיזחיר את המצב לקדמותו? האם עוקרים את השן?

03/10/2013 | 12:55 | מאת: ד"ר אנדה רוזן-ולטר

שלום יונתן, האם הכוונה פנימה היא לכוון האף ?בכוון האף לרוב בוקעות חזרה, תוך מספר חודשים. ראשית חשוב להקפיד על ניקיון בעיקר סביב השיניים שנחבלו-קריטי לריפוי. לאחר מכן חשוב מאוד המשך המעקב , על מנת לאתר מוקדם ככל שניתן סיבוכים אפשריים. גם אם מתפתח נמק והשחרה , אם אין סימנים של דלקת העלולים לסכן את השן הקבועה, ממשיכים לעקוב. בהצלחה, ד"ר רוזן-ולטר

03/10/2013 | 13:22 | מאת: יונתן

שלום ד"ר רוזן-ולטר, תודה על תשובתך. הכוונה היא שהשיניים החותכות קיבלו מכה והתעקמו ונכנסו פנימה לכיוון הלוע. מה זאת אומרת בוקעות חזרה? אנו מקפידים על ניקיון השיניים והחניכיים מסביב לשיניים הפגועות בעזרת מי פה שנתן לנו רופא השיניים. האם בכל מקרה שמתפתחת דלקת/פיסטולה יש צורך בעקירת השן? אודה לתשובותייך.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים