התייעצות לגבי טיפול שיניים לילד בן 6 וחצי

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

21/02/2017 | 09:20 | מאת: מלי

לבני בן 6 וחצי נעשה טיפול בחור בשן טוחנת תחתונה שן 46 בחלק העליון של השן לפני שנה , ושמו לו סתימה לבנה, השבוע הסתימה יחד עם השן נשברה בצד ההתחלה של השן בערך פחות מרבע מהשן הלכתי לרופא פרטי אחר שהחליף את הקודם שעשה צלום ואמר שיש להוציא את הסתימה ולשם סתימה אפורה וזה כמעט טיפול מח לפני טיפול שורש(משהו כזה) .בנוסף אמר שיתשמש בגז צחוק ותרסיס הרדמה ..קצת תמוהה בעיניי.למה תרסיס הרדמה?? והוא אמר שהסתימה הלבנה גרמה לזה...האמנם? כרגע אין חור בשן הזו.מה יקרה אם לא אטפל בה? בנוסף לילד בפעם האחרונה שטופל אצל הרופא הקודם בגז צחוק היתה תגובה של הקאה וערפול ודי נלחצתי מזה..האם זה היה מצב מסכן חיים ??

27/02/2017 | 00:03 | מאת: ד"ר רוזן ולטר

שלום, לא ברור לי לגמרי מהתיאור מה המצב , אך באופן עקרוני שן 46 זו שן קבועה אם הסתימה והשן שבורים חשוב מאוד לטפל בהקדם עם פיתרון שבו לאחר הטיפול השן תהיה אטומה מפני חדירת חיידקים ומזון ( לפי כמות חומר השן החסרה מחליטים מה השחזור הנכון, מבחינת סוג חומר הסתימה או אולי כתר...) לשאלתך השניה גז צחוק במרפאות השיניים מופעל באמצעות מערכת בטיחות המונעת שימוש בריכוזים מסוכנים, עם זאת צריך למצוא את הריכוז שבו בזמן הטיפול בנך יחוש נעים וטוב ,להימנע מתנודות בריכוז ולהקפיד שבסוף הטיפול בנך יקבל מספר דקות של 100% חמצן כדי שההשפעה תפוג בצורה טובה , חשוב לעדכן את הרופא בחוויה הקודמת. בהצלחה.

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים