כאב כתפיים וירכיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

08/06/2014 | 20:40 | מאת: מאור

שלום ד"ר. בידינו שתי שאלות, בקשר לסבי בן ה-83. קודם כל, הוא בן אדם מאוד פעיל שהולך לשוק הרבה פעמים ועוד. 1 - סבי מתקשה ללכת לאחר הליכה של כ-100 מטרים. הוא חש צורך לעצור, מכיוון שהוא מרגיש כאב ברגליים, ולאחר מכן ממשיך. בשיחה עם אורתופד נשלחנו לדופלר, שם יצא תקין. האורתופד אמר שזה ככל הנראה מהגב למרות שאין לו כאבים שם. הוא שלח לפיזיותרפיה, שם אמרו שאי אפשר לטפל בזה בפיזיותרפיה או משהו כזה. האם האבחנה נראית לך נכונה? והאם כן ניתן לטפל/לשמר/לחזק את המצב באמצעות פיזיותרפיה או משהו אחר? 2 - בבדיקת דם התגלה ש-PTH גבוה וויטמין D נמוך (בלוטה שמייצרת סידן יותר מידי). הבנו שלפעילות זו, מתלווים גם כאבים בכתפיים ובירכיים. כאבים אלה בכתפיים ניסו לאבחן מ-2008 ללא הצלחה. בירכיים - אולי קשור לבעיה הקודמת. בכל מקרה, מכיוון שידוע שאחת מתופעות הלוואי של פעילות יתר היא הכאבים בכתפיים, על ידי גרימת נזק לעצמות, או הצטברות של סידן, שיכול להתפתח למחלת עצמות, באמצעות אילו בדיקות ניתן לאבחן את מצבן (מיפוי עצמות/+אולטראסאונד כתפיים?). חשוב לציין שאיזון הבלוטה עפ"י נפרולוגית לא משפר/מסדר את הכאבים בכתפיים אם נובעים מזה, אלא רק עוצר את התהליך. לכן גם במידה ונטפל בבלוטה, כיצד ניתן לאבחן את מצבן כרגע? תודה וסליחה על ההודעה הארוכה, מאור.

הדבר החשוב הנו ברור הסיבה לקושי בהליכה אצל סבך . משנשללה סיבה הקשורה לכלי דם מדובר ככל הנראה בהיצרות תתעלת השדרה. האיבחון הוא באמצעות בדיקת ט"מ (CT) . אם אמנם זו הבעיה פיסיותרפיה לא תואיל. מה שיכוללהקלן הנו חיזוק שרירי הבטן ולימוד תרגי להנקרא טלטול אחורי של האגן. זריקה אפידורלית לעמוד השדרה המתני עשויה להקל. במקרים מתקדמים מטפלים בניתוח. יש סיבות טובות יותרלכאב כפיים וירכיים בגילו שלסך . המצא של ויטמין D נמוך וPTH גבוה הנו ממצא אופיני להיפרפרהתירואידיזם משני ואינו מסביר את הכאב. בכל מקרה הברור כולל קודם כל איסוף שתן לבדיקת מידת הפרשת הסידן, בדיקת ריכוז סידן ( קשור לחלבון וחופשי ) בדם ובדיקת פוספט בדם. בדיקת על שמע לכתפיים ולטרוכנטרים הגדולים.

11/06/2014 | 17:37 | מאת: מאור

תודה על התשובה. האם ניתן להגיע אליך והאם אתה מקבל במסגרת כללית או כללית מושלם? תודה, מאור.

מנהל פורום אורתופדיה