קרע בשריר התאומים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

26/01/2014 | 17:34 | מאת: ליטל

לפני כשבועיים הרגשתי כאב חד כמו ירייה ברגל ומיד הלכתי למוקד חירום שם נאמר לי שנקרעו לי הסיבים ותוך כמה ימים יעבור, לפני שבוע ניגשתי לאורתופד והוא אמר שקרעתי את השריר ושאני צריכה לשכב לא לזוז במשך שבוע ואז להתחיל פעילות, יש לי כאבי תופת, שטף דם גדול ומן גוש קשה איפה שהשטף דם ואני לא מצליחה לדרוך על כף הרגל ללא כאבים חזקים, השאלה שלי היא כמה זמן ייקח עד שאני אוכל ללכת רגיל בלי לצלוע ובלי כאבים ואם אני אמורה להמשיך לשכב בלי לזוז? ומתי אני אמורה לראות שיפור?

לשכב בלי לזוז זה רעיון גרוע ביותר שיכול גרור סיבוכים קשים כמו פקקת ורידים ( וכתוצאה תסחיף ראתי ) . הטיפולבקרע שלשריר התאומים ישלו מספר שלבים שלב ראשון - מקסימום 72 שעות הוא שלב ה"מלקה" כלומר מנוחה, לחץ, קרח והרמת הרגל. משתדלים להחזיק את הרגל מעל גובה הלב , הולכים בין לבין עם קביים בלי דריכה עוטפים את הרגל בחבישה אלסטית ומקררים בקרח 20 דקות כל4 שעות. וחשוב: מפעילים בעדינות את הקרסול לכל הכוונים עוד לפני כן רצוי לדעת מה חומרת הקרע . לצורך זה רצוי לעשות בדיקת על-שמע ( אולטראסאונד) . מדרגים את החומרה ןלפ 3 דרגות . רצוי לקחת משכחי כאבים אבל רצוי להמנע מתרופות נגד דלקת (מחשש הגברת הדימום ) בימים ראשונים בהשך מפעילים את שרירי הרגל בעצמה הולכת ומתגברת לפי הסבל עושים פיסיותרפיה ומתקדמים בשיקום לפי הנחיית הפיסיותרפיסט . רק לא לשכב במיטה בלי לזוז . קרע דרגה 1 יחלם תוך שבועיים שלשה קרע דרגה 2 יצריך כ8 שבועות . קרע דרגה 3 12 שבועות ובמקרים מסויימים יש צורך לנתח . ואחרון חביב חשוב לודא שאין פקקת ורידים

מנהל פורום אורתופדיה