תת פריקה-נקיעות-חריקות בכתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

20/04/2013 | 13:22 | מאת: תת פריקה

ד"ר נכבד, לפני כמה שנים נפלתי מגובה ונחבלתי בחזה שמאל(עם קונטוזיה ריאתית) הייתה לי בליטה במפרק סטרנוקלויקולרי מאז סבלתי מנקיעות, חריקות ותת נקיעה בכתף שמאל. לאור תלונותיי על כאבים נעשה לי בדיקת רנטגן אך הוא יצא תקין. מאז עברתי טיפוליי פיזיותרפיה, רפואה משלימה ולקחתי כדורים לשיכוך כאב, הייתה הקלה אך הכאבים, חריקות, נקיעה, תת פריקה לא פסקו. 1. פניתי לאורטופד מומחה כתף ועל סמך צילום הרנטגן שלכאורה היה תקין, הוא אבחן תת פריקה ב SCJ שמאלי. 2. לאחר מכן הופנתי לבדיקת סיטי לכתפיים בעניין פריקות אך הסיטי היה תקין. 3. הפנתי את צילום הסיטי לחוות דעת שנייה ואף גם כאן הסיטי היה תקין פרט לכך שהיה רשום: "לא בוצעו שחזורים למפרקים הנ"ל(ACJ SCJ) כך שלא ניתן לדון על פריקה או תת פריקה" 4. לאור הממצאים השונים פניתי לאורטופד מומחה כתף אחר עם צילום הסיטי שלכאורה יצא תקין. ועל פי עיון בסיטי הוא אבחן: "CT חזה עליון vacuum effect סחוס צלע 1 משמאל. עם אי סדירות המנובריום באותו צד.יש להתייעץ עם כירורג חזה" 5. הוא הפנה אותי לבדיקת US כתפיים( עם AP בסיבובים) ולכירורג חזה. על פי בדיקת US(עם AP בסיסוסים): "מפרק SCJ משמאל - מעט מורחב עם עיבוי של הסינוביה בתוכו בהשוואה לצד ימין." 6. פניתי לכירורג חזה מומחה עם צילום הסיטי והוא אבחן: "בבדיקה קיימת אי יציבות של המפרק שראש הקלויקולה יוצא בקלות ממקומו וזז למרחק קצר. ב - CT ראש הקלויקולה במקומו. קיים חסר חלקי קל של סחוס צלע ראשונה. מדובר לכן בתת פריקה קלה של SCJ שמאלי" לאור כל האמור אשמח עם תענה על השאלות הבאות: 1. לאור הממצאים של הכירורג חזה והאורטופד מעיון בצילום הסיטי, האם יש מקום להניח שנפל פגם בפענוח הסיטי? כלומר, האם הרדיולוגים שפענחו את הסיטי ורשמו שהכול תקין היו אמורים לראות בצילום ש"קיים חסר חלקי.."? 2.לפני שנחבלתי(בגיל 22), מאז שנולדתי לא הייתה לי שום בעיה ב 2 הכתפיים. הייתי בן אדם בריא לחלוטין. האם לאור החבלה בחזה משמאל עם קונטוזיה ריאתית, לאור העובדה שבבדיקה אורטופדית יש חריקות,נקיעות ותת פריקה, אין לי עוות מבני מולד ואין גמישות יתר ברצועות ולאור הממצאים של הכירורג חזה והאורטופד :"קיים חסר חלקי ב..." טענה כי מדובר בפריקות חוזרות ספונטיות על רקע מבני ולא טראומטי מתקבלת על הדעת מבחינה רפואית? 3. לצורך הגשת חוות דעת רפואית לבית משפט בעניין זה, למי עליי לפנות לאורטופד מומחה כתף או לכירורג חזה?

איני נוטה ליחס משמעות לממצא של חסר חלקי של סחוס הצלע הראשונה משום שזה ממצא שאינו מתואר בספרות ומכיון שסחוס אינו ניתן להדגמה בבדיקת ט"מ (CT ) . אניכן מתרשם ממצאיהבדיקה הגופנית של כירורג החזה שהדגים מידה של חוסר יציבות של המפרק. די בכך בכדי לקבוע כי יש חוסר יציבות או תת נקע של המפרק. די בסמיכות הזמנים בין התאונה ובין הופעת המחוש שאת ה מדבר עלי בכדילקבוע שי שקשר סיבתי ביןהשניים כלזאת בתנאי שלא ימצא מה שנקרא " סיפור קודם " גמישות יתר הנה "גורם סיכון" אך איאפשר לתלות בה את הגורם לתת נקע שכן הגמישות פוחתת עם השנים ולכן היא צפויה לתת אותותיה בגיל הילדות והנעורים לחוות דעת פני לאורתופד

מנהל פורום אורתופדיה