אבחון נקע בקרסול לאחר בדיקת אולטראסאונד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

06/08/2019 | 12:33 | מאת: תמיר

היי, נקעתי את הקרסול לפניי מעל לשבועיים במהלך משחק כדורגל. בהתחלה הקרסול התנפח והאדים בצורה משמעותית מאוד, הלכתי עם קביים למשך כשבוע וחצי ורק לאחרונה התחלתי להצליח ללכת בלעדיהם. ביצעתי צילומים ובדיקת אולטראסאונד והיום קיבלתי את התוצאות של הבדיקה והייתי מעוניין לדעת מה הן אומרות. כתוב כך: ATFL - הרצועה מעד מעובה עד 0.4 ס"מ. צמוד לחלק הדיסטאלי של הגיד הודגם שבב גרמי בקוטר 0.4 ס"מ, ללא סימני אי סדירות בטלוס = סבירות נמוכה שמדובר ב-שבר תלישה. הייתי מעוניין לדעת מה זה אומר? מה דרכי הטיפול? והאם אני יכול להתחיל תהליך של פיזיותרפיה או שיש לחכות לבדיקות נוספות? תודה

השאלה החשובה היא האם יש פגיעה ביציבו הקרסול מבררים זא על ידי בדיקה גופני וצילום עקה( שיט טלוד) כם הקרסול אינו יציב יש ליצבו מבחוץ על ידי מייצב ( טייפינג או חבק קרסול ) המייצב נגד עיקום לצדדים ומאפשר תנועה רגילה של הקרסול. ויש להתחיל פיסיותפריה במיוחד אימון פרופיוצפטיבי. אםהקרו יציב איןצרוךליצבו וכדאי לעשו פיפסיורפיה.

מנהל פורום אורתופדיה