ממצא צלעות שבורות במיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

19/07/2019 | 21:14 | מאת: ש

שלום רב לרופא אבי בן 81 בבירור רפואי עקב ירידה תפקודית חדה בחודש האחרון. עבר ct בטן ריאות ואגן ששם העלו בסימן שאלה את סרטן הערמונית. בדיקת psa 62. עבר ביופסיה, ומיפוי עצמות על מנת לאתר גרורות בעצמות השלד. להלן התוצאות: הודגמו מספר מוקדי קליטת יתר באספקט הלטרלי של הצלעות העוקבות משמאל 4-9. הודגמה קליטה דיפוזית באזור הכבד והטחול ככל הנראה על רקע טכני. קליטה מוגברת בחיבור סטירנוקליבקורלי דו צדדי יותר מימין ככל הנראה על רקע ניווני. לא הודגמו ממצאים פתולוגיים משמעותיים בשאר עצמות השלד. לסיכום: שברים בצלעות משמאל. אין עדות לממצאים החשודים לפיזור גרמי בעל פעילות אסטאובלסטית. שאלתי היא אבי אומר שלא קיבל שום מכה בצלעות וגם הוא לא חש שם שום כאב . הייתכן צלעות שבורות ללא כאב כלל? מהי התרשמותך מבדיקה זאת?

אכן ,הסתירה בן הפענוח לממצאים דורשת ישוב. הפתרון הוא בבת"מ(MRI )

מנהל פורום אורתופדיה