כאב לא מוסבר באזור בטן עליונה ובגב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

07/05/2019 | 08:24 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, בת 61. בריאה בדרך כלל. לא מעשנת, לא שותה אלכוהול, לא לוקחת כדורים, רזה, יש לי אוסטופרוזיס לא מטופלת עקב אי התאמה לאקטונל (גורם לי להקאות). מכיוון שטרם נמצאה אבחנה לבעיה שלי אנסה לספר לך על מנת למצוא אולי הכוונה ממך בבקשה: אני במעקב גסטרו משנת 2009 עקב פןליפ סיסלי אשר במהלך השנים התברר בשנת 2017 בבדיקת EUS בבי"ח בלינסון, כי זה בעצם שארית לבלב באנטרום של הקיבה, ונאמר לי שזה ממצא שפיר ושאינו גורם לכאב. אציין כי כל אותם שנים לא היה לי כאב כלשהו. לפני קצת יותר משנה החלו לי כאבים לדברי הרופא המקום נקרא אזור הסטרנום. הכאב מופיע פתאום לא קשור למאמץ, לא קשור לאוכל, רוב הפעמים יצא שהגיע בשעות הערב אין לי הסבר לכך, בתחילה הכאב הזה היה בתדירות נמוכה אך בזמן האחרון ההתקפים הללו מופיעים לפחות פעם או פעמיים בשבוע. הכאב הוא ממש קצר כמו בין 2-5 דקות לפעמים נמשך כעשר דקות, כאב לוחץ באמצע הבטן העליונה ברווח הפריד את החזה, לפעמים מרגיש כאילו בתוך העצמות ולפעמים מרגיש בבשר קרוב לאזור הקיבה שמתי לב שכל פעם שהכאב מופיע שם יש לי באותו זמן כאב נקודתי גם בגב מקביל לכאב ברום הבטן, הכאב קורע אותי, איני מצליחה לעזור לעצמי, אני שוכבת כמה דקות עד שזה חולף, כמו כן שמתי לב שבזמן הכאב יש לי כאב נקודתי בגרון כאילו אני נחנקת אך אני מצליחה לנשום רגיל, לא משתעלת או משהו כזה, רק נעשית למספר דקות צרודה מעט, לא לוקחת כדור נוגד כאב מכיוון שזה תוקף אותי למספר דקות אז לא רואה טעם לקחת כדור. עשיתי C.T. בטן מכוון ללבלב, היה תקין למעט ממצא בכיס מרה שלדברי כירורג הינו חסר משמעות אמר שזה קשור למבנה של כיס המרה שלי. הייתי אצל אורטופד שאמר שאינו רואה הגבלה בתנועת צוואר שלי שיכול להקרין לאזור הסטרנום. הרופא גסטרו אמר שהממצא באנטרום שהינו שארית לבלב לא גורם לכאב. רופא המשפחה לא יודע למי לשלוח אותי להמשך בירור. בדיקות דם אצלי תקינות למעט בתפקודי כבד ה-AST חריג מעט, במקום 31 יש חריגה שהינה 37. בעבר נאמר לי שיכול להיות שיש לי כבד שומני כי בעבר תפקודי הכבד שלי היו עם חריגות, והגסטרו אמר שזה כנראה כבד שומני לאחר בירור שנעשה לי. אנא האם תוכל לפי מה שתיארתי לדעת האם יכול להיות שזו תסמונת טיטזה? אני מניחה שלא, לפי מה שקראתי באינטרנט היתה אמורה להיות לי נפיחות או אדמומיות באזור שאין לי אותה. לגבי רקע נוסף שלי אז: יש לי כאב קבוע בצוואר, יש לי כאב בעצמות הלסת, בלט דיסק תחתון, כאב בחוליות גב תחתון, וכמו שציינתי יש לי אוסטופרוזיס. מה דעתך? מה יכול להיות הכיוון בכל זאת? תודה מראש על סבלנותך ותשובתך האדיבה.

התמונה המצטיירת לי למקרא דבריך היא "ביטנית" והרושם שלי הוא שיש מקום להכניס לרשימת האבחנה המבדקלת גם תסמונת בשם זולינגר אליסון (ZOLLINGER ELISON ) זה לא תסמונת , טיטזה"

מנהל פורום אורתופדיה