קרוהן, גב תחתון

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

21/04/2019 | 10:54 | מאת: אביתר ממטולה

שלום אני בן 48. ידוע על קרוהן. ירדתי בשנים האחרונות במשקל ל 51 ק"ג על 1.80 גובה ואני לא בכושר ומרגיש חלש. אני מקווה שמגמת הירידה נעצרה ומתחיל לעלות. לפני 8 שבועות ישבתי על כסא כבד ומאחורי הכסא שמו משהו כבד. ניסיתי לקום מהכסא לדחוף אותו אחורה מהשולחן והיה קשה אז השקעתי מאמץ רב בדחיפה אחורה בישיבה ואז קימה. מאז סובל כבר 8 שבועות קצת מכאבי גב תחתון בתחתית הגב קצת מעל האגן *** הכאבים מוחמרים בשכיבה במיטה לאחר כ 4 שעות שכיבה ומעירים אותי מהשינה ואז ממשיך לשכב במיטה חצי ער עם כאבים ועובר כל 3 דקות בין תנוחות קצת על הגב קצת על הצד וכו'. הגב התחתון מאוד כואב לפנות בוקר. אין הקרנה משמעותית לרגליים. עברו חודשיים ואין שום שיפור. עברתי המון הדמיות בגלל הקרוהן לכן לא שש ללכת לרופאים לבדיקות. אשמח לעצתך 1. למה מתאים סוג כאב גב תחתון כזה שמחמיר מאוד בשכיבה אחרי כמה שעות ולאורך היום יותר טוב? 2. עברו חודשיים וזה לא השתפר. האם זה יכול לחלוף לבד ללא נוגדי דלקת ( לא לוקח נוגדי דלקת בגלל הקרוהן ). תודה רבה

חלק מ"הסיפור " של מחלת כרון הוא מחלה שלמפרקים . ב 10-15% מן הלוקם במחלתכרון יש גם מחלה הנקראית דלקת מקשחת של החוליות( אנקלוזינג ספונדיליטיס) . המתבטאית בכאב גב . הכאב הוא בעל אופי דלקתי.

מנהל פורום אורתופדיה