נימול וכאבים נוראים בצוואר ויד ימין, תוצאות MRI

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

29/03/2019 | 12:52 | מאת: besan

שלום רב; לאחרונה אני מרגיש כאבים נוראיים בצוואר ואף נימול ביד ימין. הופניתי לבדיקת mri ואלה הממצאים: המעבר הקרניו-צרבילי נראה תקין. חוט השדרה הודגם בעל אות תקין לכל אורכו ללא סימנים של מילופטיה. התבנית הגרמית שמורה. רטרו-ליסטיזם קל של c5 על גבי C6 ושל C6 על C7. סימני התייבשות דיסקים ברוב המרווחים. אוסטאופיט אחורי c3-c4 לחץ ל על השק הדוראלי. פרוטרוזיה מרכזית קלה c4-c5 מלווה באוסטאופיט משיקה לשק הדורלי. פרוטרוזיה מרכזית c5-c6 מלווה באוסטאופיט לוחצת קל על קדמת חוט השדרה. פרוטרוזיה סובארטוקולרית מימין ל c6-C7 מלווה באוסטאופיט לוחצת קל על השק הדורלי וגורמת להיצרות פורמינלית קלה מימין. ממצאי לוואי- מלאות לא הומוגנית בסינוס מקסילרי ימני. יתכן מגע צ'יסטרנה מגנה- וריאנט אשמח להבין מה זה כל הממצאים האלה ומה המשמעויות של כך- האם יש צורך בהתערבות ניתוחית? טיפולים אחרים? בהתחשב בעובדה שביצעתי פיזיותרפיה ללא הטבה במצב ולכך שישנם נימולים ביד ימין עד רמת חוסר תפוד היד כליל (סוג של שיתוק)...

סימנים ברורים של חלץ על שרש עצבי כנראה C6 או C7 . פנה בהקדם למומחה עמוד שדרה

מנהל פורום אורתופדיה