פענוח תוצאות מיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

26/03/2019 | 13:12 | מאת: מאיה

צהריים טובים,אני בת 29 ויש לי בלט דיסק בגב התחתון..אני לוקחת כדורי רוקסט והתחלתי פיזיותרפיה ללא שינוי ניכר בכאב. במקביל יש לי כאבים בעמוד השדרה הגבי שמקרינים מדיי פעם לידיים,עשיתי מיפוי עצמות שהתוצאה הכתובה בפענוח היא "אין לראות קליטות פתולוגיות של החומר בעמוד השדרה לכל אורכו,אגן ופרקי ירכיים. הדגשה קלה בקליטה בשתי הברכיים,יכול להתאים לתהליך דלקתי או נזק מאמץ שחיקה"..לא התלוננתי מעולם על כאבים בברכיים והופתעתי לגלות שאין שום סיבה רפואית לכאבי גב החזקים שאני סובלת מהם כבר תקופה ואף הבלט דיסק שנראה בסיטי לא מצויין פה..אשמח לקבל הסבר על התוצאות טרם אראה שוב אורתופד,תודה רבה מראש!! :)

בדיקת מיפוי עצמות מראה שינויים רק בעצמות ולא ברקמות רכות ( כמו דיסקוס למשל). החשיבות העיקרית של הבדיקה היא ביכולתה לגלות גידולים בעצמות. אצלך אין גידול בעצמות. כל שאר הממצאים הנם חסרי חשיבות

26/03/2019 | 15:15 | מאת: מאיה

קודם כל תודה רבה על התשובה המהירה,רק שאלה נוספת קטנה..יש לפי דעתך אז צורך בבדיקות נוספות לגילוי מקור הכאבים?

בדיקת מיפוי עצמות במקרה של כאב גב יכולה לגלות גידול, שבר או תהליך זיהומי . במקרים אלו נקבל מה שנקרא "קליטה פתולוגית. שאר הממצאים הנם חסרי חשיבות. או במילים אחרות מדובר בבדיקה תקינה

מנהל פורום אורתופדיה