יציאה לסקי שלושה שבועות אחרי סקי, הגיוני?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

30/01/2019 | 16:16 | מאת: אילת

בני בן ה 14 נקע את הרגל במהלך משחק כדורגל. בצילום לא נמצא שבר ולא קרע ברצועה - והרופאה במוקד אמרה שזה נקע. בעוד שלושה שבועות הוא אמור לנסוע לסקי. בהנחה שהכאב יעבור והרגל תחזור לתפקוד האם ניתן לצאת לסקי? האם צריך פיזיותרפיה גם אם אין לו כאב? והאם לבקר אצל אורטופד לפני הנסיעה גם אם הרגל חוזרת לתפקוד רגיל? כרגע לא דורך על הרגל הנפוחה ומתנייד עם קביים

אם אינו מסוגל לדרוך על הרגל משמע שהפגיעה אינה קלה וחשוב לבדוק את היציבות של הקרסול . אשר לסקי תומ ךקרסול מסוג " איר קאסט" יכול למנוע פגיעה נוספת

מנהל פורום אורתופדיה