כאבים בשוקיים ותסמונת TTS

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/01/2019 | 22:18 | מאת: בייבי פייס

שלום, הופניתי לEMG עקב נוירופתיה בחלק הקדמי של השוק - תחושת שריפה/כאב בשתי הרגליים. בבדיקה דווח על TTS בשני הצדדים והשאר יצא תקין. הרופא טען שאין קשר לכאבים בשוקיים. בשל גמישות יתר נקעתי בעבר את שני הקרסוליים מספר פעמים , וככל הנראה שתי הרצועות במצב לא משהו, כאשר באחד הצדדים היה נקע מאד רציני (לא ניתחו אותי לצערי, זה היה לפני כמה שנים טובות). האם יש קשר בין גמישות יתר או העובדה שהרצועות חלשות/קרועות לתסמונת TTS? והאם יכול להיות שהTTS גורם לכאבים גבוה יות בשוקיים ? לאיזה רופא יש לפנות להמשך בירור- לאורתופד או לנוירולוג? מוסיף כי אני לא מרגיש כאבים או חוסר תחושה בכף הרגל. הכאבים בחלק הקדמי של השוק בערך באמצע הגובה בין הקרסול לברך. תודה מראש וסליחה על כמות השאלות

תיסמונת התעלה הטרסלית נגרמת בשל לחץ על העצב הטיביאל האחורי . יש שלל סיבות ללחץ כזה החל בעווג של כף הרגל ( צניחה קשה של הקתש הארכית - מנח פלאנוואלגוס, לחץ על העצב בשל גודש של כלי דם ורידיים , גידול בעצב ועוד ועוד) . הכאב האופיני אינו בקדמת השוק אלא דווקא בעקב כף הרגל ואחורי השוק.

מנהל פורום אורתופדיה