בעיות בירך ומגבלה בטווחי תנועה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

16/12/2018 | 15:24 | מאת: אבי

היי, מתנצל על האריכות. אני בן 35, 1.70, 65 ק"ג, בריא, פעיל ברמה סבירה ועושה חדר כושר פעם-פעמיים בשבוע. לפני כ4 שנים התחילו לי כאבים בירך שמאל. הכאבים הלכו והתגברו לאט עם הזמן והגיעו לרמה שהחל מלפני שנתיים התחלתי להרגיש כאבים אלו כל יום כמה פעמים בהליכה, עלייה במדרגות וכו.. טווח התנועה שלי פחת וקשה לי לכופף את הברך אליי או להתכופף לקשור שרוכים. כמו כן, לפני שנתיים היתה תקופה שכמעט כל יום בלי להרגיש צלעתי קלות עד שהעירו לי/ הרגשתי בעצמי ואז אחרי קצת הנעת הרגל זה נעלם. השריר ירך ברגל קצת דולל. עשיתי 3 MRI מאז: בנוב'2015: להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של אגן ומפרקי הירכיים: STIR, T1, T2 הבדיקה בוצעה במישורים שונים במשקולי ללא , 3D WATS, PDW SPIR ועם הזרקת גדוליניום . סיבת ההפניה :כאבים במפרק ירך שמאל מספר חודשים .ללא סיפור של חבלה .הגבלה בתנועה AVN- .חשד ל . אין בדיקות להשוואה . מפרק ירך שמאלי : היצרות משמעותית של שטח המפרקי .ציסטות סוב כונדרליות מלוות בבצקת מח עצם באצטבולום וראש הפמור ,יותר בולטים בראש הפמור 2x0.7- .גודל של הציסטה נראה כ ס"מ .פריצה קורטיקלית מקומית .אוסטאופיטים מרגינלים בולטים בראש/צוואר הירך . אין לראות כיסוי יתר משמעותית של האצטבולום . נוזל יתר בכמות מוגברת במפרק הירך ,עם האדרה תגובתית אחרי הזרקת חומר ניגוד . ליגמנטום טרז שמור . נראית פגיעה סחוסית בעובי מלא בעיקר בחלק קדמי עליון של 3D WATSבסריקה סגיטלי המפרק ,מערב שני צדדים של המפרק . מפרק ירך ימני : איזור פוקאלי בעל סיגנל נמוך בחלק קדמי עליון של ראש הפמור ,ללא דחיסה קורטיקלית באזור .ללא בצקת מח עצם מסביב .קרוב לוודאי מדובר על ביטוי של שינויים סקלרוטים פוקאליים בראש הפמור .ללא היצרות משמעותית של שטח המפרקי .ללא כיסוי יתר של האצטבולום או חבלה במפרק ירך זה AVN .אין לראות סימני . נוזל בכמות פיזיולוגית בחלל המפרק .ליגמנטום טרז שמור . אחרי הזרקת חומר ניגוד ללא האדרה של מפרק הירך . באוגוסט 2017 MRI נוסף: להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של פרקי ירכיים: . במישורים שונים עם השלמה על ידי הזרקת גדוליניום T1, T2, PD בשקלול TSE, IR הבדיקה בוצעה בטכניקת . מצד שמאל AVN התוויה- מעקב אחרי .25/11/2015 -מ MRI השוואה -לבדיקת ממצאים: בדומה לבדיקה הקודמת ,מודגמת היצרות משמעותית של המרווח המפרקי באספקט עליון-קדמי של מפרק הירך מצד שמאל מלווה בשינויים ציסטיים ומוקדי בצקת סובכונדרליים משני צדדים של המפרק .כמו כן ,זיזים גרמיים גסים בהיקף ראש הירך ופחות בגג האצטבולום. נוזל בכמות בינונית במפרק. מפרק הירך מצד ימין שמור. ללא הופעת תהליך חריג חדש בשאר המבנה הגרמי. מרקם ונפח של השרירים שמורים. ללא עדות לקרע בגידים. משטחי השומן והמבנים הנוירו -וסקולרים שמורים. בסיכום: . ללא שינוי מהותי מהבדיקה הקודמת ,) FICAT AND ARLET( 4 ישן משמאל ,דרגה AVN MRI אחרון בנוב' 2018: להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של פרקי ירכיים: . במישורים שונים T1, T2, PD בשקלול TSE, IR הבדיקה בוצעה בטכניקת התוויה :כאבים ממושכים ,ידוע על נזק במפרק הירך משמאל. .23/08/2017 -מ MRI השוואה :לבדיקת ממצאים: עיוות ושינויים ציסטיים סובכונדרלים בשני צדדים של מפרק הירך משמאל בדומה לבדיקה הקודמת בליווי זיזים גרמיים גסים בשולי המפרק ונוזל תוך מפרקי בכמות גדולה. מפרק הירך מימין שמור ,ללא הופעת ממצאים חריגים. ללא הדגמת קרע בגידים. מרקם השרירים ,משטחי השומן והמבנים הנוירו-וסקולרים שמורים. לסיכום: שינויים אוסטאוארטרוטים משמעותיים ידועים וללא שינוי מהותי במפרק הירך משמאל. היו אורטופדים שאמרו לי שחיקת סחוס. היו שאמרו לי שרק סחוס שמגדל זיזים וציסטות ושאפשר לשייף אותם ולפתור את העניין.. מצרף גם רנטגן מ2015. אשמח לשמוע מה אבחנתכם לאור ריבוי הדעות.. תודה רבה

אוסטאוארתריטיס ( שחיקת סחוס) מתקדמת במפרק ירך שמאל. למרות גילך הצעיר נראה שהדרך היחידה לטפל היא בהחלפת המפרק

מנהל פורום אורתופדיה