חוות דעת פגיעה בעמוד שדרה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/12/2018 | 12:50 | מאת: שלומי

שלום, עשיתי תאונת דרכים לפני 4 חודשים פוניתי עם כאבי גב ללא יכולת לזוז לאט לאט הכאבים בגב פחתו אך נוספו כאבי הקרנה לעכוז ולירך לאחר חודשיים של מנוחה חזרתי לעבודה ולשגרה עם כאבים אך בתקווה שיעברו עם הזמן , בפועל החזקתי שבועיים עם כאבים והקרנה שהחמירו מאוד עד שלא יכלתי לעמוד על הרגל בכלל יותר מכמה שניות שוב יצאתי למחלה ובזמן זה הגיעו תוצאות הבדיקות ונגלה בct רושם לשבר בסקרום ובלט דיסק לוחץ l5s1, ובמיפוי דגש בסקרום ובזיז צידי ,emg רדילוקופתיה קלה . כרגע אני אחרי חודש וחצי שבהם לרוב אני נח ועושה פעילות לפי הכאב . הכאבי גב פחתו אך ההקרנה התפשטה לאורך העצב הסיאטי וסובל מכאבים משתנים בברך, בשוק , בירך , רגישות בכף רגל, דקירה תמידית בעכוז ,תופעות דרופ פוט ונימולים. למה לדעתך הכאבים כך הוחמרו ומה ניתן לעשות? תודה

1. לקבל , סיפור מחלה מפורט 2. לבצע בדיקת גב מלאה כולל בדיקה נוירולוגית 3. לבחון את ממצאי בדיקות הדימות,שנעשו עד כה, האם יש מתאם בין התסמינים והמחושים לממצאי הדימות 4. להזמין בדיקו נוספות ( כמו בת"מ) במידה שאין מתאם כנ"ל

מנהל פורום אורתופדיה