פריצת דיסק צווארי mri

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

30/11/2018 | 00:45 | מאת: Liora999

נאמר לורוזיס ירוד של עמ”ש הצווארי. C5-c6 בליטה מוקדית של הדיסק הלוחץ על הדופק הקידמי של החוט. יותר מימין וגורם לדיפורמציה של החוט. היצרות קשה של התעלה . היצרות בינונית של הפורמינות צו״צ. הבן שלי הוא ספורטאי מתעסק באומניות לחימה. הוא מאמן ומתאמן. נאסר עליו להתאמן ולהתעסק בספורט. זאת גם פרנסתו. מה בדיוק אומרת הבדיקה והאם ניתן לתקן זאת ובאיזו דרך. כמה זמן לוקחת ההחלמה? איך ניתן לרפא אותו? תודה מראש עבור התשובה.

הבדיקה מתארת מצב של לחץ על חוט השדרה. עקב היצרות התעלה בה הוא עובר במיוחד בגובה בין החוליה הצוואית החמישית והשישית. במצב זה ביצוע אלים של תנועת כיפוף ישור של הצוואר עלולה לגרום לנזק לחוט השדרה עקב הפרעת ניקוז של נוזל השדרה או חסימת כל דם. ניתן למוע לח קומי על ידיניתוח בו מסירים את הדיסקוס הבולט עם בליטת העצם והשתלת תומך מקומי.

מנהל פורום אורתופדיה