חבלה באגודל אבחון שבר וקיבוע

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

03/10/2018 | 10:46 | מאת: גל

מדובר באדם קשיש שנפל ונחבל בפנים ובאגודל. באגודל פצע לא גדול. כ-24 שעות לאחר הנפילה האגודל וכן השפתיים התנפחו. האגודל נהיה אדום והתחיל לכאוב. לאחר זמן הנפיחות והצבע פחתו. כמו כן היה חום 38.3. בביקור ברפואה דחופה לא נמצאו סימני זיהום בדם. אך בצילום אובחן על ידי הרופא שבר בגליל מרכזי באגודל ובוצע קיבוע באמצעות פס מתכת. לאחר מכן פענוח הקרדיולןג קבע: שינויים ארטרוטיים ב-IPJ לא הודגם שבר. מצב צילום. השאלה היא לגבי נחיצות הקיבוע ומקור הטעות של הרופא.

03/10/2018 | 10:48 | מאת: גל

תמונה

בכל מקרה די ב10 ימים שלקיבוע. חשוב להפעילמקדם בכדילמנוע קישיון

מנהל פורום אורתופדיה