פציעה בברך (סיבוב הברך במהלך פעילות ספורטיבית)

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/10/2018 | 16:45 | מאת: galp90

לפני כחודש סובבתי את הברך במהלך פעילות ספורטיבית. ביום אחרי הפציעה כבר הייתי אצל אורתופד של הקופה שסירב לשלוח אותי לCT או MRI ואבחן לפי בדיקה פיזית בלבד "חשש לקרע במיניסקוס" והמליץ על פיזיוטרפיה. בגלל החגים עוד לא הצלחתי להגיע לפיזיוטרפיה אז ביצעתי תרגילים לחיזוק השרירים מסביב לברך לפי סרטונים באינטרנט. אך המצב לא נראה שמשתפר, עדיין יש לי הגבלה בתנועה (קושי וכאבים בסיבוב הברך חוסר יכולת ליישר את הברך עד הסוף גם מלווה בכאב ותחושת לחץ בצד הפנימי של הברך וגם בכיפוף הברך מעל 90 מעלות). האם האורתופד צודק באבחנה ובכך שאבחן והמליץ על טיפול ללא בדיקת דימוי? האם מומלץ לבצע בדיקה באופן פרטי ולא דרך הקופה?

ט"מ( CT ) מיותרת בת"מ (MRI) מוצדקת אם יש חשד לקרע של סהרון ( מניסקוס) . מאחר שבחלק גדול של הפגיעות הברך המחושים חולפים מאליהם תוך כמה שבועות אין צורך למהר לעשות בת"ם אך יש לעקוב ולבדוק כל שבועיים שלשה.

מנהל פורום אורתופדיה